Erdoğan: Türkiye'de şu anda DAEŞ militanı yok diye bir iddiada değiliz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye Avusturya'dan, Fransa'dan, Almanya'dan giden yabancı savaşçıların olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de şu anda 'DAEŞ militanı yok' diye bir iddiada değiliz" dedi. Türkiye - Yunanistan milli maçında Paris saldırısı için yaplan saygı duruşunda tribünde ıslık çalanları 'kendini bilmez' olarak niteledi.

Erdoğan: Türkiye'de şu anda DAEŞ militanı yok diye bir iddiada değiliz
Erdoğan: Türkiye'de şu anda DAEŞ militanı yok diye bir iddiada değiliz
Bu içerik 854 kez okundu.
Reklam
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye Avusturya'dan, Fransa'dan, Almanya'dan giden yabancı savaşçıların olduğunu ifade ederek, ″Türkiye'de şu anda 'DAEŞ militanı yok' diye bir iddiada değiliz″ dedi. Türkiye - Yunanistan milli maçında Paris saldırısı için yaplan saygı duruşunda tribünde ıslık çalanları 'kendini bilmez' olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı özel bir televizyon kanalında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Başkanlık konusunda yeni anayasa ile birlikte başkanlık sisteminin TBMM'den geçmesi halinde milletin referandumda bunu onaylayacağına inandığını kaydeden Erdoğan, ″Giderse bile ben milletime güveniyorum, onaylayacaktır″ dedi. Başkanlık tartışmasını gündeme getirmeye devam edeceğini kaydeden Erdoğan, ″Bunu bırakalım milletimiz tartışsın, akademisyenler tartışsın. Bundan çekinmeye gerek yok. Sorunların altında aslında bir sistem problemi var. Sanki bu 'Erdoğan'ın şahsi meselesi' diye görüyorlar. Bu benim şahsi meselem değil, bu milletimin meselesidir. Milletimin önüne götürelim, ne derse millet 'baş göz üstüne' diyelim. Yeni anayasayı millete sunma zamanı gelmiştir. Bu konu tartışılmalı. Zorla birileri dayanarak, istemeye istemeye, sanki bu benim şahsi meselem gibiymiş gibi davranıyor. Gazi Mustafa Kemal'in de uygulamalarında başkanlık sistemi vardı.″ diye konuştu.

'BİRKAÇ YÜZ KENDİNİ BİLMEZ'

Cumhurbaşkanının başka telden başbakanın da başka telden çalmasının herhangi bir netice doğurmayacağını kaydeden Erdoğan, Türkiye-Yunanistan milli maçında Paris saldırısı için yaplan saygı duruşunda tribünde ıslık çalanları 'kendini bilmez' olarak nitelendirdi. Erdoğan, ″Birkaç yüz kendini bilmez ıslıklamaya başlıyor. Biz bir milletin milli marşının ıslıklanmasına tahammül edilemeyecek bir millet değiliz. Kaldı ki bir dostluk maçı yapıyoruz ve onlar misafir. Bu tür şeylerde asla duygusallığa yer olamaz. Bunları yanlış buluyorum, bunları yapanlar da sadece nefislerini tatmin etmiştir.″ ifadelerini kullandı.

'DAEŞ ŞU ANDA ÜLKEMİZ İÇİN BİR TEHDİT UNSURU OLDU'

IŞİD için DAEŞ ifadesinin kullanılması gerektiğini savunan Erdoğan, ″Türkiye'de şu anda 'DAEŞ militanı yok' diye bir iddiada değiliz. Avusturya'dan, Fransa'dan, Almanya'dan Suriye'ye giden yabancı savaşçılar var. Biz MİT olarak diğerlerine göre daha hızlı çalışmalar yaptık. Bugün İstanbul'da DAEŞ'in çok önemli bir elemanı yakalandı. Bu kadar hassasız bu işte. Turistik giriş çıkışı engelleyebilir miyiz? Ondan sonra da 'seyahat hürriyeti Türkiye'de yasaklanmıştır' diye bağıracaklar. AB üyesi ülkeler yeterince bilgiyi aktarırsa, Türkiye daha iyi çalışmalar yapacaktır. DAEŞ şu anda ülkemiz için bir tehdit unsuru olmuştur. Ülkemizin içinde ve dışında, sınırlarımızda. Dolayısıyla buna karşı bizim de koalisyon güçleriyle bir adım atmamız söz konusu. Bu yapılacak. Neden? Çünkü bir tehdit unsuru.″ diye konuştu.

'ATTIĞIMIZ BAZI ÖZEL ADIMLAR VAR, ONLARA ÇOK FARKLI GELECEK YAŞATACAK'

'Paralel yapı' konusunun ABD Başkanı Obama ile görüşmede gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Erdoğan şunları kaydetti: ″Orada (ABD) bir hukuk bürosu ile hükümet, devlet olarak çok ciddi bir anlaşmamız var. Öyle zannediyorum ki çok kısa bir zaman içinde neticesini vermeye başlayacak. Burada şu anda açıklamam doğru değil. Attığımız bazı özel adımlar var ki, bu adımlar da onlara çok daha farklı gelecek yaşatacak. Şunu bir defa çok açık söylemem lazım. Şahıs olarak onlar beni çok iyi tanıyor, ben de onları çok iyi tanıyorum. Onlar Tayyip Erdoğan'a ihanet ettiler, ben onlara ihanet etmiyorum. Ben sadece milletin hakkını onlardan geri alma mücadelesini veriyorum. Yalnız dahi kalsam sonuna kadar bunu sürdüreceğimi söyledim. Bütün mücadeleyi dikkat ederseniz hukuk içerisinde sürdürüyoruz. Yalnız dahi kalsam sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim. Devlete ciddi yerleşimler olmuş. Muhalefetle el ele de adımlar atılabilir. Bu adımlar atılsın ki süratle çözüme kavuşsun. ABD'de ciddi paralar söğüşlüyorlar. Hukuki anlamda ciddi çalışma yapılıyor. Oraya doğru işleyen çok ciddi bir zekaları var. ABD'de mafya yapılanmasına gidilmiş.″ CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023