'Savunmaya ters kelepçe takılması utanç verici bir durum'

Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, polis devletinin her alanda kendisini gösterdiği gibi savunmada da kendisini gösterdiğini söyledi. Gündoğdu, "Savunmaya ters kelepçe takılması utanç verici bir durum." dedi.

'Savunmaya ters kelepçe takılması utanç verici bir durum'
'Savunmaya ters kelepçe takılması utanç verici bir durum'
Bu içerik 736 kez okundu.
Reklam
Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, polis devletinin her alanda kendisini gösterdiği gibi savunmada da kendisini gösterdiğini söyledi. Gündoğdu, ″Savunmaya ters kelepçe takılması utanç verici bir durum.″ dedi.

Avukat Mücahit Gündoğdu, Manavgat'ta yaptığı açıklamada, dün meslektaşı İbrahim Eren Çakıroğlu'nun görevini yaparken Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü(KOM) görevli polislerin ters kelepçe takmasını kınadı. Ters kelepçe takmanın anayasal ve bir insanlık suçu olduğunu belirten Gündoğdu, ters kelepçe takarak görevini 4 saat engelleyen polislerin acilen açığa alınması gerektiğini kaydetti.

Ülkenin polis devletine evrildiğinin savunmanın görevini yapmada kendini dün açık bir şekilde gösterdiğini vurgulayan Gündoğdu, bir ülkede avukatların görevlerini yapması engelleniyorsa 'kolluk kuvvetlerinin' hukuku tutsak hale getirerek üçüncü dünya ülkelerinde görülen uygulamaların alenen göstere göstere yapılmasının utanç verici bir durum aldığının altını çizdi.

HÜRRİYETİ TAHDİDİN ALT SINIRI 4 YIL

Gündoğdu, yaptığı açıklamada, dün, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (KOM), Özel İrfan Eğitim Hizmetleri A.Ş. Güllük ve SGK şubelerine karşı yapılan arama ve el koyma işlemleri esnasında görevini yapan Avukat İbrahim Eren Çakıroğlu'nun avukat soruşturma bürosu savcısının sadece tutanak tutma talimatına rağmen kelepçe takılarak 4 saat KOM Şubesi'nde haksız bir şekilde tutuklanarak hürriyeti tahdit edilerek suç işlendiğini söyledi. Gündoğdu, şunları kaydetti: ″Bu utanç verici durumu kınıyoruz. Bu savunmaya kolluk kuvveti darbesidir. Hürriyeti tahdit suçunun da alt sınırı 4 yıldır. Acilen valilik makamına yazılarak disiplin soruşturması ve olaya karışan memurlar açığa alınması gerekir. Bir defa daha anlaşılmıştır ki Antalya İl Emniyet Müdürlüğü KOM'da avukatların can güvenliği kalmamıştır. Savunma hakkı gasp edilmiştir. Avukat arkadaşımıza yapılan bu hukuk dışı, keyfi, güç bende, sen benim kim olduğumu biliyor musun? Benim arkam sağlam düşüncesiyle yapılan bu çirkin davranışı şiddetle kınıyoruz.″

Türkiye'de son 2 yıl içinde hayata geçirilen antidemokratik yasalarla hukukun gen yapısıyla oynandığına dikkat çeken Gündoğdu, ülkenin hiç mahkeme kararı olmadan uydurma iddialarla bir anda terör örgütü mensubu yapılarak tutuklandığı bir dönemi yaşadığını ifade etti.

SULH CEZA HAKİMLİKLERİ TABİ YARGIÇLIK İLKESİNE AYKIRI

Proje mahkemeler olan sulh ceza hakimliklerinin tabi yargıçlık ilkesine aykırı olduğunun altını çizen Gündoğdu, şöyle konuştu: ″Böylesi bir hukuk sistemi olmaz. İleri demokrasiye sahip ülkelerde böylesi bir hukuk sistemi yok. Sulh ceza hakimlikleri siyasi mahkemeler. Emirle talimatla işliyor. Tabi yargıçlık ilkesine aykırı olan sulh ceza mahkemelerini Anayasa Mahkemesi'nin iptal etmemesini anlamış değilim. Bu mahkemeler bir bakıyorsunuz ülkenin gözde holdinglerine, medyaya bir anda el koyarak kayyım atıyor. Kapalı devre çalışan bir mahkeme olur mu? Dünyanın hangi ülkesinde böylesi bir yargılama sistemi var. Maalesef ülkemizde sulh ceza hakimlikleri gücü elinde bulunduranların elinde 'senden başka büyük yok' demeyenlere karşı bir sopa haline gelmiştir. ″ CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023