HDP İl Kadın Koordinasyon Merkezi: Son 3 yılda 732 kadın öldürüldü

HDP İl Kadın Koordinasyon Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesi bir basın açıklaması yaptı. Son 3 yılda kadına yönelik şiddetle ilgili rakamların verildiği açıklamada, "2013 yılında 214 kadın öldürüldü,167 kadın tecavüze uğradı. 2014 yılında 281 kadın öldürüldü, 109 kadın ve çocuk tecavüze uğradı, 140 kadına cinsel tacizde bulunuldu. 2015 Kasım itibarıyla bu yıl içerisinde öldürülen kadın sayısı ise 237." denildi

HDP İl Kadın Koordinasyon Merkezi: Son 3 yılda 732 kadın öldürüldü
HDP İl Kadın Koordinasyon Merkezi: Son 3 yılda 732 kadın öldürüldü
Bu içerik 730 kez okundu.
Reklam
HDP İl Kadın Koordinasyon Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesi bir basın açıklaması yaptı. Son 3 yılda kadına yönelik şiddetle ilgili rakamların verildiği açıklamada, ″2013 yılında 214 kadın öldürüldü,167 kadın tecavüze uğradı. 2014 yılında 281 kadın öldürüldü, 109 kadın ve çocuk tecavüze uğradı, 140 kadına cinsel tacizde bulunuldu. 2015 Kasım itibarıyla bu yıl içerisinde öldürülen kadın sayısı ise 237.″ denildi

HDP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, HDP İstanbul İl Örgütü Eş Başkanı Ayşe Erdem, HDP İl Kadın Koordinasyon Sözcüsü Arzu Moco ve ilçe eş başkanları katıldı. Düzenlenen toplantıda son yıllarda kadına yönelik artan şiddet olaylarına değinilirken, parti kadın kolları olarak çeşitli ilçelerde konuyla ilgili paneller düzenleneceği belirtildi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan HDP İl Kadın Koordinasyon Sözcüsü Arzu Moco, ″Son yıllarda artan kadın ölümlerine de değinen Arzu Moco, “Bütün bu anlayışın devamcısı olan AKP iktidarı boyunca öldürülen kadın sayısı her geçen gün artıyor. 2013 yılında 214 kadın öldürüldü,167 kadın tecavüze uğradı. 2014 yılında 281 kadın öldürüldü, 109 kadın ve çocuk tecavüze uğradı, 140 kadına cinsel tacizde bulunuldu. 2015 Kasım itibarıyla bu yıl içerisinde öldürülen kadın sayısı ise 237. AKP iktidarda var olduğu günden bu yana, kadınlar en ucuz iş gücü oldu ve her alanda sömürüye açık hale getirildi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı son işsizlik ve istihdam verileriyle resmi olarak yüzde 11,3’e yükselen işsizlik rakamlarında en büyük darbeyi ise kadın çalışanlar aldı. Son bir yılda 7,5 milyon kadın çalışandan 227 bini işini kaybetti. Hala kadınlar güvencesiz iş koşullarında iş cinayetlerine kurban olmaya devam ediyor. Her fırsatta kadın düşmanı politikalarla kadınlara saldıran AKP, savaş yanlısı siyasetiyle de kadınlara şiddet uygulamaya devam ediyor. Biz kadınlar, bir yandan hayatlarımıza bombalar düşerken barışa sahip çıkmaya çalışırken bir yandan da erkek şiddeti karşısında hayatımızı korumaya çalışıyoruz. Sokakta, otobüste, evde hayatın her alanında karşılaştığımız erkek şiddetine karşı mücadele ediyoruz. En temel hakkımız olan yaşama hakkımızı dahi elimizden almaya çalışan erkek-devlet şiddetine karşı direniyoruz ve bunun için 18-25 kasım arası bütün kadınları sokaklarda olmaya ve direnmeye çağırıyoruz. Biz kadınlar gücümüzü Rojava’da Cizre’de, Silvan’da, Nusaybin’de direnen kadınlardan alıyoruz. Biz kadınlar özgür, savaşsız, sömürüsüz, cinsiyetçi olmayan bir dünya istediğimizi kararlıkla haykırıyoruz.” diye konuştu.

Moco sözlerini şöyle sürdürdü: “HDP’de siyaset yapan biz kadınlar, seçilmiş kadın yöneticiler ve vekillerimiz ve en çokta eş genel başkanımız Figen Yüksekdağ şahsında AKP iktidarının ve onun yandaş medyasının hedefi haline geliyoruz. Tüm Türkiye kamuoyu başörtülü iki kadının ellerinin kelepçelenerek göz altına alınmasını tartışırken ve bununla ilgili Manisa Emniyet Müdürü görevden alınırken, aynı gün Silvan’a girmek isteyen eş genel başkanımız Figen Yüksekdağ ve İstanbul milletvekilimiz Hüda Kaya devletin kolluk güçleri tarafından özellikle hedef alınarak darp edildiler. Daha yaklaşık bir ay önce parti çalışanı ve yöneticisi kadın arkadaşlarımız göz altına alınarak işkence gördüler. Söz konusu direnen kadın olunca nasıl pervasızlaştıklarına yüzlerce kez tanık olduk.”
CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023