MEB 1. Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu hakkında suç duyurusu

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu hakkında suç duyurusunda bulunup tazminat davası açtı.

MEB 1. Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu hakkında suç duyurusu
MEB 1. Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu hakkında suç duyurusu
Bu içerik 678 kez okundu.
Reklam
Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu hakkında suç duyurusunda bulunup tazminat davası açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik kapsamında Türk Eğitim-Sen’in açtığı dava sonucu Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 18.02.2014 tarihli kararının; 19.06.2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'na tebliğ edilmesine rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu tarafından hazırlanan görüş yazılarından dolayı bugüne kadar yargı kararının uygulanması mümkün olmamıştı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, mağdur durumunda olan ve yöneticilik görevi elinden alınan eğitim kurumu müdürlerinin, yürütmesi durdurulan yönetmelik hükmünce Danıştay İDDK kararının uygulanması talebiyle idareye başvuru yapmışlar ve idareden bu başvurulara Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu tarafından imzalanan görüş yazıları gerekçe gösterilerek yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar yargı kararının uygulanmasına ilişkin herhangi bir işlem yapılamayacağı yönünde olumsuz cevaplar verildiğini söyledi.

Danıştay İDDK kararının tebliğinden itibaren, otuz günlük yasal süreden fazla zaman geçmesine rağmen, Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu’nun görüş yazıları sebebiyle, önce yargı kararının uygulanması için herhangi bir işlem yapılmayarak kişiler boş yere bekletildiğini, akabinde 'normların geriye yürümezliği' ilkesini ihlal eden eğitim kurumu müdürlerinin yeni yönetmelik kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin görüş bildirildiğini kaydeden Koncuk, “Oysa ki her ne kadar yeni yönetmelik ile EK-1 değerlendirme formu ortadan kaldırılsa bile bu idari yargıda verilen bir iptal kararının uygulanmaması, kazanılmış bir hakkın ortadan kalkması ve hukuki güvenlik ilkesinin uygulanmayacağı anlamına gelmemektedir.” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu uygulaması ile ‘kanunların geriye yürümezliği’ ilkesi açıkça çiğnenmiş ve böylelikle Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu görevinin sağladığı nüfuzu kullanarak görevinin gereklerine aykırı hareket etmek etmiş ve görevde yetkiyi kötüye kullanmak suçunu işlemiştir. Bununla birlikte; Milli Eğitim Bakanlığı’nın 01.07.2015 tarih/6825374 sayılı, 01.07.2015 tarih/6825421 sayılı ve 12.10.2015 tarih/10243648 sayılı görüş yazılarına imza atarak, sendika üyelerimizin de içinde bulunduğu okul müdürlerinin lehine olan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 2014/1151 Y.D. İtiraz nolu ve 18.02.2015 tarihli yürütmeyi durdurma kararının uygulanmamasından dolayı manevi zarara uğramalarına neden olmuştur. Bu nedenle Türk Eğitim-Sen olarak hukuk mücadelemiz yolunda hukuk tanımazlığın önüne geçmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve adli yargıda manevi tazminat davası açılmıştır.”
CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023