Ergenlikte Gençlerin Yaşadığı Problemler

Ergenlikte Gençlerin Yaşadığı Problemler
Ergenlikte Gençlerin Yaşadığı Problemler
Bu içerik 4298 kez okundu.
Reklam

Fransız psikiyatr Dolto’nun ikinci doğum olarak tanımladığı ergenlik, çocukluktan yetişkinliğe geçişi ifade eden bir dönemdir. Yine Dolto’nun ifadesiyle ergenler, tıpkı bebekler gibi kırılgan ve dayanıksız hale gelmektedirler. Bu tanım, ergenlik süreci ile birlikte hem gençler hem de ebeveynlerin yaşadıkları zorlukları etkili bir şekilde ifade etmektedir. Ergenliği kapsayan yaş dönemleri ülkeden ülkeye değişkenlik göstermekte olsa da; UNESCO’nun noter yeminli tercüme hizmeti de veren Hedef Tercüme tarafından tercüme edilen yayınlarından gençlik çağı olarak 12 – 24 yaş dilimlerini kabul ettiği görülmektedir.

 

Ergenlik döneminde, fiziksel değişimler kadar düşünsel alanda da değişimler yaşanmaktadır. Bu konudaki kaynakların araştırılmasında yabancı yayınlardan sıklıkla yararlanılmakta ve hedeftercume.com/arapca-tercume gibi sitelerden her dilde tercüme desteği alınabilmektedir. Ergenlik dönemi ile birlikte somut düşünebilme yeteneğinin soyut düşünmeye varmasıyla birlikte, ergen dış dünyayı farklı bir şekilde algılamaya başlamaktadır.

 

Olayları sorgulaması ve farklı açılardan bakabilmesi gelişim sürecinin bir parçası olmakla birlikte başta ebeveynleri olmak üzere çevresiyle çatışmasına da neden olabilmektedir. Ergenlik döneminin başında ergen, sorununu çözmek için gerekli ilişkileri görebiliyorken gerekli planlamayı yapmakta zorlanmaktadır. Bazı konularda aile ile çatışmaya neden olan istekler, ilişkilerdeki gerginliğin de başlıca nedeni olmaktadır. Böyle durumlarda ailenin içinde bulunduğu koşullar hakkında bilgi vermesi ve onun düşüncelerini de dinlemesi iletişimin arttırılmasında etkili olmaktadır.

 

Ergenlik döneminde yaşanan sorunları konu alan çok sayıda kitap bütün dünyada çok satanlar arasında yer almakta, bu da ebeveynlerin ergenlik döneminde ne kadar zorlandıklarının ve çeşitli çözümler aradıklarının göstergesi haline gelmektedir. Kitap çevirisi konusunda hızla artan talep de dünya dillerinde yayınlanan kitapların ülkemizde de çok ilgi gördüğünü göstermektedir. Ergenlik döneminde duygulardaki farklılaşma, iniş çıkışlar gencin bir an çok mutluyken bir anda kaygılanmasına neden olabilmektedir. Ergen, bu duygularla mücadele ediyorken ilgi ve sevgi gördüğü insanlara bile öfke duymakta, öfkesini ve sevincini kontrol etmekte zorlanmaktadır. Gençler için olduğu kadar aileler için de zor bir süreç olan ergenlikte, ailelerin çocukları ile iletişim konusunda açık olmaları, çocuklarını desteklemeleri ve çatışmaya neden olabilecek konulardan uzak durmaları süreci kolaylaştıracak yöntemler olarak uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. 

ergenlikte yaşanan problemler ergenlik
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023