Zonguldak'ta maden işçileri terörü lanetledi

ZONGULDAK'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'nde çalışan maden işçileri, son günlerde artan terör olaylarını sabah ocak girişinde basın açıklaması yaparak protesto etti

Zonguldak'ta maden işçileri terörü lanetledi
Zonguldak'ta maden işçileri terörü lanetledi
Bu içerik 717 kez okundu.
Reklam

ZONGULDAK'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'nde çalışan maden işçileri, son günlerde artan terör olaylarını sabah ocak girişinde basın açıklaması yaparak protesto etti.


Gece vardiyasından çıkan işçiler ile gündüz vardiyasına girecek işçiler sabah 07.30'da, 17 Mayıs 2010'daki grizu faciasında 30 madencinin öldüğü Yeni Servis Kuyusu önünde toplandı. Yaklaşık 200 maden işçisi, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, terörü lanetliyoruz' yazılı pankart açtı. Bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan asker ve polisler ile maden ocaklarında iş kazası sonucu hayatını kaybeden işçiler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Türkiye’nin son dönemde giderek artan terör saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Tıska, şöyle konuştu:


"Maden işçileri olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyor, terörü lanetliyoruz. Yüzyıllardır üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanların oyununa gelmeyeceğiz. Hain saldırılar kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır. Bu alçakça saldırıları planlayanlar, düzenleyenler, onları azmettirenler ve teröre açık ya da gizli destek veren dış güçler bilmelidir ki ülkemiz ve milletimiz teröre asla boyun eğmeyecektir. Devletimiz ve milletimiz bu oyunu bozacak güce, kararlılığa, tecrübe ve inanca sahiptir. Sorumlulardan mutlaka hesabı sorulmalıdır."


Konuşmanın ardından maden işçileri, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. İşçiler, daha sonra üretim yapmak üzere iş başı yaptı.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023