Profesör Bülbül: Canlıdan canlıya böbrek nakli de yapacağız .

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof

Profesör Bülbül: Canlıdan canlıya böbrek nakli de yapacağız .
Profesör Bülbül: Canlıdan canlıya böbrek nakli de yapacağız .
Bu içerik 958 kez okundu.
Reklam

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül, "Önümüzdeki hafta canlıdan canlıya böbrek nakli de yapacağız. Şimdiye kadar yaptığımız işlemler bize güven verdi. Başarılı bir şekilde devam edecek" dedi.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde kurulan Organ Nakli Merkezi'nde son 3 hafta içerisinde 2 organ nakli gerçekleştirildi. SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, merkezde karaciğer ve böbrek nakli yaptıklarını belirterek, merkezin kurulmasından sonra 4 böbrek ve 2 karaciğer nakli yapıldığına dikkati çekti.

İKİ HASTAYA BAŞARILI NAKİL

Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül de yapılan tüm nakil işlemleri sonrasında hastaların sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam ettiklerini söyledi. Son olarak karaciğer ve böbrek nakli olan iki hastanın yakın zamanda taburcu olacağını aktaran Prof. Dr. Bülbül, "Bir tanesi karaciğer nakli, ölümün eşiğine gelmiş bir hastamızdı. Başarılı bir şekilde nakil yapıldı. Bildiğiniz gibi bize karaciğer dışarıdan geldi. Diğer hastamıza ise böbreği de geçen hafta takmıştık. Onun da böbreğini Burdur'da beyin ölümü gerçekleşen hastamızdan aldık" diye konuştu.

CANLIDAN CANLIYA NAKİL YAPACAKLAR

Merkezde canlıdan canlıya nakil yapacaklarını da duyuran Prof. Dr. Bülbül, "Canlı olarak nakil yapılmak üzere verici olan hastalarımızdan da nakil yapma işlemine artık geçiyoruz. Önümüzdeki hafta canlıdan canlıya böbrek nakli de yapacağız. Şimdiye kadar yaptığımız işlemler bize güven verdi. Başarılı bir şekilde devam edecek" dedi.

KONYA'DAN BAĞIŞLANAN KARACİĞER NAKLEDİLDİ

3 senedir karaciğer nakli bekleyen 62 yaşındaki Ramazan Özbek'e, Konya'da bir hastadan alınan karaciğer nakli yapıldı. Sağlığına kavuşan Özbek, son dönemde tahammül edilemeyecek derecede şikayetlerinin arttığına işaret ederek, organı bağışlayan aileye ve nakli yapan ekibe teşekkür etti.

'HERKESİ ORGAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUM'

43 yaşındaki Mehmet Kıdış ise organ naklinde en şanslı olan hastalardan biri oldu. Böbrek rahatsızlığı nedeniyle Organ Nakli Merkezi'ne başvuran Kıdış'a 5 ay gibi kısa bir sürede organ nakli yapıldı. Geçen hafta Burdur'da rahatsızlanarak götürüldüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 47 yaşındaki Özgür Erol'dan alınan böbrek Kıdış'a nakledildi. 5 aydır diyaliz hastalığı çektiğini belirten Kıdış, "Buraya müracaatta bulundum. Böyle bir imkan sağladıkları için Organ Nakli Koordinatörlüğü'ne teşekkür ederim. Herkesi organ bağışına davet ediyorum" dedi.

 



 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023