Yahşihan'da kanser farkındalığı

KIRIKKALE'nin Yahşihan ilçe Kaymakamlığı İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 'Dünya Kanser Günü' etkinlikleri kapsamında halkın kanser konusunda farkındalığını arttırmak üzere etkinlik düzenledi

Yahşihan'da kanser farkındalığı
Yahşihan'da kanser farkındalığı
Bu içerik 1148 kez okundu.
Reklam

KIRIKKALE'nin Yahşihan ilçe Kaymakamlığı İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 'Dünya Kanser Günü' etkinlikleri kapsamında halkın kanser konusunda farkındalığını arttırmak üzere etkinlik düzenledi.


Yahşihan İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 'Dünya Kanser Günü' etkinliğinde, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla üzere bir AVM içerisinde stant açıldı. Kurulan stantlarda halka kanser ve kanser taramaları konusunda çeşitli bilgiler verildi. Standın farkındalık oluşturmak ve halkı kanser konusunda bilinçlendirmek için kurulduğunu ifade eden Yahşihan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Elif Aydin Atici "Tüm kanserlerin yüzde 70-8'inde sebebin çevresel faktör olduğu tahmin edilmektedir. Kanser yapıcı etkileri bilinen maddelerden korunmak kanserden korunmada en önemli faktördür. Kanserin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ve iyileşmenin erken teşhis ile doğru orantılı olduğunu unutmamalıyız" dedi.


İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile birlikte kurulan stantları ziyaret ederek İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Elif Aydın Atıcı'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023