Çağrı merkezi dolandırıcılığında 105 şüpheli adliyede

İZMİR merkezli kurdukları çağrı merkezleri aracılıyla, yüzlerce kişiyi, sağlık ve hayat sigortası ve icra takibi gibi yalanlarla telefonda kandırıp dolandırdıkları ileri sürülen 4'ü yaşı 18'den küçük 105 kişi, sorguları tamamlanarak bu sabah adliyeye sevk edildi

Çağrı merkezi dolandırıcılığında 105 şüpheli adliyede
Çağrı merkezi dolandırıcılığında 105 şüpheli adliyede
Bu içerik 568 kez okundu.
Reklam

İZMİR merkezli kurdukları çağrı merkezleri aracılıyla, yüzlerce kişiyi, sağlık ve hayat sigortası ve icra takibi gibi yalanlarla telefonda kandırıp dolandırdıkları ileri sürülen 4'ü yaşı 18'den küçük 105 kişi, sorguları tamamlanarak bu sabah adliyeye sevk edildi. Banka ve posta havale işlemlerini araştıran polis, şu ana kadar 200 kişinin ismini tespit etti. Zanlıların hesaplarında da 15 milyon TL'lik hesap hareketliği saptandı. Bu arada, polisin, onlarca bilgisayardaki hard disk kayıtlarını, incelemeyi sürdürdükleri mağdur sayısının binleri bulacağı ileri sürüdü.


Kentin çeşitli noktalarına çağrı merkezi adı altında irtibat noktaları kuran şebeke, ardından bu merkezlere aldıkları personel aracılığıyla, cep telefonlarıyla ulaştıkları kişileri, 'sağlık sigortası yaptıklarını, genel sağlık sigortası kapsamında olduklarını, genel sağlık sigortası şirketinin avukatı olduklarını, borçlarının bulunduğunu, ücretsiz check up kazandıkları' gibi yalanlarla kandırdı. Bu kişileri, hizmet alımına devam etmeleri ya da hizmet alımından vazgeçmeleri gibi durumlara göre kredi kartlarından para çeken, posta havalesi yaptıran şebekeye yönelik, savcılığın başlattığı soruşturma sonrasında Asayiş Şube Müdürlüğü, 113 kişiyi gözaltına aldı. Liderliğini dolandırıcılıktan kaydı bulunan B.D.'nin yaptığı şebekenin, en fazla kışiyi kandıran üyelerine, bonus adı altında, ikramiye verdiği öğrenildi. Her noktasında dolandırıcılıkta kullanılan yöntemlerden izlerin yer aldığı merkezdeki, günlük faaliyet tahtasında ise çalışanların performanslarının listelendiği ortaya çıktı. Yine buradaki performans tahtası üzerinde ise “Yetenek maç kazandırır. Zeka ve takım ruhu şampiyonluk getir' sözü dikkat çekti. Türkiye'nin her noktasındaki kişilere telefonlarından ulaşıp, kendilerini şirket avukatı, çağrı merkezi çalışanı, banka ya da sigorta şirketi çalışanı gibi arayan zanlıların, haklarını sorgulayan kişileri ise haklarında dava açılacağı tehtidiyle korkuttukları saptandı.


105 KİŞİ ADLİYEDE


Bu arada zanlıların, tüm banka ve posta havale hesaplarında da inceleme yapıldı. Şu ana kadar 200 kişiyi dolandırdıkları saptanan zanlıların, hesaplarında ise 15 milyon TL'lik hesap hareketi belirlendi.


Polisin, onlarca bilgisayardaki hard disk kayıtlarını, incelemeyi sürdürdükleri mağdur sayısının binleri bulacağı ileri sürüdü. İzmir Ticaret Siciline kayıtlı 'Dünya Global Ltd. Şti' adı altında faaliyet gösteren çağrı merkezinde, dolandırıcılık yapan dördü yaşı 18'den küçük toplam 105 kişi, adliyeye sevk edildi.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023