'Yeni yılda organ bağışlayın, hayat kurtarın'

ADANA'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dürdane Ertürk, Türkiye'de 28 bin 92 hastanın organ nakli beklediğini hatırlatırken, yeni yılda herkesi organ bağışlamaya çağırdı

'Yeni yılda organ bağışlayın, hayat kurtarın'
'Yeni yılda organ bağışlayın, hayat kurtarın'
Bu içerik 823 kez okundu.
Reklam

ADANA'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dürdane Ertürk, Türkiye'de 28 bin 92 hastanın organ nakli beklediğini hatırlatırken, yeni yılda herkesi organ bağışlamaya çağırdı.


Sağlık Bakanlığı Türkiye Organ Doku Bilgi Sistemi verilerini 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle paylaşan Dürdane Ertürk, Türkiye'de 22 bin 364 böbrek, 2 bin 555 kornea, 2 bin 256 karaciğer, 647 kalp ve 270 pankreas nakli bekleyen hasta bulunduğunu söyledi. Ertürk, "Son yıllarda organ nakli ve bağışı konusunda duyarlılığımız arttı ama hala bağış yetersiz" dedi. Balcalı Hastanesi'nde de 67 kişinin karaciğer ve 812 hastanın böbrek bağışı beklediğini aktaran Ertürk, bağış oldukça uygun hastalara nakil operasyonlarının yapıldığını aktardı.


"HERKES POTANSİYEL HASTADIR"


Yeni yılda yaşama yeniden başlamayı bekleyenlerin organ bağışıyla sevindirilmesini isteyen Durdane Ertürk, şöyle devam etti:


"Bağışlanan bir organ, bir kişiyi yaşama yeniden bağlayacaktır. Unutulmamalı ki, yaşayan herkes aslında potansiyel hastadır. Belki bir gün organa sizin veya sevdiklerinizin de ihtiyacı olabilir. Bu acı gerçeğe karşın organ bağışı çok yetersiz ülkemizde. Herkes organ bağışı konusunda bilinçli ve duyarlı olmalı. Yaşama yeniden merhaba demeyi bekleyenlerin umudunu arttıralım. Yeni yılda organ bağışlayıp yeni hayatlar kurtarıp sorumluluklarımızı yerine getirelim. Gerçekten organ bağışının bir hayat kurtardığını unutmayalım."

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023