″Çocuk kanallarını bile tehdit görmek aklımın aldığı bir şey değil″

Aydın Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Semra Şener, Samanyolu Yayın Grubu bünyesindeki çocuk kanalının da bulunduğu televizyon ve radyo kanallarının Türksat uydusundan çıkarılmasının Anayasa ve hukuka aykırı olduğunu ve Anayasa ile hukukun çiğnendiğini söyledi. Şener, "Çocuk kanallarını bile tehdit görmek aklımın aldığı bir şey değil" dedi.

″Çocuk kanallarını bile tehdit görmek aklımın aldığı bir şey değil″
″Çocuk kanallarını bile tehdit görmek aklımın aldığı bir şey değil″
Bu içerik 802 kez okundu.
Reklam
Aydın Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Semra Şener, Samanyolu Yayın Grubu bünyesindeki çocuk kanalının da bulunduğu televizyon ve radyo kanallarının Türksat uydusundan çıkarılmasının Anayasa ve hukuka aykırı olduğunu ve Anayasa ile hukukun çiğnendiğini söyledi. Şener, ″Çocuk kanallarını bile tehdit görmek aklımın aldığı bir şey değil″ dedi.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Semra Şener, ″Basın özgürlüğü olan bir ülkede bir kanalın platformdan çıkarılmasını uygun bulmuyorum. İnsanlar bu kanallara gönül vermişlerdir. İnsanlar bugün bir takıma, bir partiye nasıl gönül veriyorsa, kanuni dayanaklara dayandırıyorum görüntüsüyle 'hadi seni buradan çıkardım' denemez. Hukuki yollarla gidilmeli. RTÜK var. Nerelerde bir şeyler yapılmış, hata, kusur yapılmışsa uyarı gönderirsin. Bence 'çıkardım oldu', hukuk devletine yakışmıyor.″ ifadelerini kullandı.

'ÇOCUK KANALLARINI BİLE TEHDİT GÖRMEK AKLIMIN ALDIĞI BİR ŞEY DEĞİL'

Kapatmaya gerekçe olarak 'terör örgütü' iddiasının öne sürülmesini de sert tepki gösteren Semra Şener, ″Ben ona da karşıyım. Bugün terör örgütleri neler yapıyor görüyoruz. Bu ülkede terör örgütü elebaşına bile 'Sayın' deniyor. Bir terör örgütünün kıssaslarının olması lazım. Bugün Fransa’da yapılan bir terördür. Ankara’nın göbeğinde yapılan bir terör saldırısıdır. Her gün şehitler geliyor, bunlar terör saldırısıdır. Ama düşünce içerikli ve daha senin terör olarak, özellikle altını çizmek istediğin konuda herhangi bir şey ispatlanmamış bir guruba terörist ya da terör örgütü denmesini de uygun bulmuyorum. Türkiye’nin seyredilen kanalları kimin olursa olsun, kimi destekliyor olursa olsun bu yöntemlerle çocuk kanallarını bile tehdit görmek aklımın aldığı bir şey değil. Bu yapılanlar Anayasa ve hukuka aykırı. Anayasa çiğneniyor.″ şeklinde tepkisini dile getirdi. CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023