Isparta'ya Teknokampus projesi

ISPARTA Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (IGSİAD) önderliğinde oluşturulacak Melek Yatırımcı Fonu ile Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) de desteğiyle Teknokampus kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı

Isparta'ya Teknokampus projesi
Isparta'ya Teknokampus projesi
Bu içerik 1134 kez okundu.
Reklam

ISPARTA Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (IGSİAD) önderliğinde oluşturulacak Melek Yatırımcı Fonu ile Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) de desteğiyle Teknokampus kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı.

IGSİAD Başkanı Alper Bayhan, Ankara'da yapılan toplantıda SDÜ ile işbirliğinde Teknokampus Projesi'ni gündeme getirdiklerini söyledi. Isparta'nın halıcılıkta Türkiye'yi finanse ederken günümüzde bu sermayeyi kaybettiğini aktaran Başkan Bayhan, "Çok güçlü şirketlerimiz olabilirdi. Konvansiyonel işlerde, yatırımlarda çok ciddi yatırım maliyetleri var. Ama teknolojide öyle değil. Koyduğunuz paranın kat kat üzerinde para kazanmanız mümkün. Devletimiz 1990'lı yılların başından bu yana Teknokent yatırımları yapmış. Devletimiz bu işi hep teşvik etmiş ve etmeye de devam ediyor" dedi.

'GENÇLERİ KULUÇKAYA ALACAĞIZ'

Göller Bölgesi Teknokenti'nin yüzde 173 dolulukla çalıştığını vurgulayan Başkan Bayhan, "Kapasite yeterli değil. Bizim düşündüğümüz model çok farklı. Evet SDÜ'nün, Teknokent'in desteğini alacağız, ihtiyacımız var. Ama biz özel bir teknokent modeli planlıyoruz. Günümüzde Melek Yatırımcı Fonları var. Yükselen bir değer. Melek Yatırımcı Fonu ile donanım desteği sunacağız. Seçici kurul tarafından tespit edilecek olan iş fikirleri için gençleri kuluçkaya alacağız. Çünkü iş fikri olanların sermayesi yok, tecrübesi yok. İmkan olmayınca fikir fikir olarak kalıyor. Teknoloji anlamında, tecrübe anlamında ve finansman anlamında bu gençlerimizi desteklersek başarı sağlanır. Kuluçka ortamından sonra şirketleşme sağlanabilir diye düşünüyoruz. Bu sayede birçok iş fikri büyüyebilir, büyük potansiyeller sağlanabilir" diye konuştu.

'İŞ FİKRİ OLAN GENÇLERE İMKAN VE DONANIM SAĞLAYACAK'

Yatırım projesinin adını 'Teknokampus' koyduklarını vurgulayan Başkan Bayhan, şöyle dedi:

"Ispartalı işadamlarımıza, il dışındaki hemşerilerimize projemizi anlatıyoruz. Bu işin yüzde 75 vergi avantajı var. Türkiye'de şu ana kadar Melek Yatırım Fonu üzerinden 500 milyon euroluk yatırım yapılmış. Biz de Melek Yatırımcı Fonu oluşturacağız. Bu fon Teknokampus'u kuracak ve iş fikri olan gençlere imkan ve donanım sağlayacak. Teknokampus projesine dahil olmak için yatırım maliyeti belki çok düşük ama çok büyük işler çıkarılabilecek bir ortam. İlimiz için ülkemiz için artık büyüme teknoloji ile olacaktır. Daha çok teknolojik yatırımlar yapmalıyız."

 



 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023