Elektrik kesintileri için yeni önlem

Elektrik kesintileri için yeni önlem
Elektrik kesintileri için yeni önlem
Bu içerik 1749 kez okundu.
Reklam

İstanbul Avrupa yakasın da elektrik dağıtım hizmetleri yapan Boğaziçi elektrik dağıtım A.Ş., ASELSAN ile ARGE projesine adım atıldı. Elektrik sağlayan trafoları sürekli izleyip arıza ve kesinti durumların da DEPAR adı verilen bir cihaz bu durumda erken alarmına geçilmesini sağlamaktadır.

Elektrik dağıtım şebekeleri DEPAR sayesin de alçak gelirim şebekelerinin enerji ve ısı, güç, kalite, ölçümlerini yapıyor. Gelen verileri analiz eden izleme merkezleri arıza nedeni ile sorun yaşanmadan müdahale için ekipler trafo merkezlerine yönlendirilmektedir. ASELSAN akıllı sistemler için çalışmaktadır.

Bu projede şebekenin akıllı hale gelmesinin önemini dikkat çeken ASELSAN güç kontrol ayrıca yenilenebilir enerji program müdürü Dr. Tarık Oranç, savunma elektroniği dışın da diğer bir kritik teknoloji olan enerji sektöründe de akıllı enerji alanın da ürünler geliştirilmektedir. BEDAŞ ile yürütülen proje de geliştirilmiş olan güç kalitesi ölçüm cihazı ayrıca izleme merkezi ve dağıtım şebekesi anlık izlenip kontrol edilebilir. Akıllı şebeke alt yapısı filizlenmektedir. ASELSAN ile beraber enerji sektörün de bir sayfa açmak büyük gurur sağlıyor.

DEPAR’ın Türkiye’nin genelin de elektrik dağıtımı yapılan bütün bölgelere uygun olduğunu söyledi. İlker Dursun “Otomatik okuma sistemi” ile büyük elektrik tüketicilerinin her anını takip edebilmekteyiz. İlk etap da beş mahalle de pilot uygulama için harekete geçiriliyor. İstanbul’un Avrupa yakasın da 4.8 milyon aboneye BEDAŞ hizmet uygulaması

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023