Uzayda ülke kuracaklar!

Uzayda ülke kuracaklar!
Uzayda ülke kuracaklar! Harun Baskan
Bu içerik 2863 kez okundu.
Reklam

Asgardia  yakın zamanda en çok konuşulan konulardan bir tanesi olacak çünkü bu isim yeni olarak kurulacak  bir ülkenin ismi oluyor .  Bu ülkenin kurulması için internet üzerinden başvuru alan Asgardia   uzayda kurulacak olan ülkenin içerisinde kimler yaşayacak bunun için şimdiden başvuru yapan 60 bin kişi var eğer başvuran sayısı 100 bin olursa ABD ülkesinden ülke olmak için izin alacak .   Dünya yörüngesi içerisinde olacak olan ülke 100 bin insan kapasiteli olacak ve dünyayı da  gelen dış etkenlerden koruyacak . Tamamen özgür ve  bağımsız bir ülke olacak .

 

Tarihin ilk uzay ülkesi Asgardia’nın planları Paris’te düzenlenen bir etkinlik çerçevesinde uluslararası bilim insanları tarafından açıklandı. 

Yaklaşık 100.000 insanın Dünya yörüngesinde kurulacak olan bir uzay istasyonunda kendi kural ve yasalarıyla yaşamasını öngeren uzay ülkesi Asgardia; meteor, uzay çöpü ve diğer tehditlere karşı Yeryüzü’nü korumaya çalışacak.

 
 

İskandinav mitolojisinden tanrı Odin’in hüküm sürdüğü Asgard’dan esinlenilerek isimlendirilen ülke, resmi internet sayfasındaki bilgilere göre, “Yeryüzü’ndeki diğer ülkelerin kısıtlamalarından tamamiyle bağımsız, özgür bir ortam” teklifi sunacak. Asgardia’nın ilk aşaması önümüzdeki 18 ay içerisinde fırlatılacak olan bir uyduyla başlayacak.

 
 
 

İnsan yapımı ilk uydu Sputnik’in 60.yıl dönümünde fırlatılacak olan bu uydunun ardından henüz ne zaman olduğu belli olmasa da insanların yaşayabileceği bir uzay istasyonu da yörüngeye yerleştirilecek. Tabi etkinlikte tanıtılan nihai Asgardia planlarının gerçekleşmesi maddi problemler dolayısıyla çok uzun yıllar alacak.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023