Büyükşehir, daha yeşil Kayseri için çalışıyor

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin yeşil dokusunu zenginleştirmek için yapılan çalışmaları yerinde inceledi

Büyükşehir, daha yeşil Kayseri için çalışıyor
Büyükşehir, daha yeşil Kayseri için çalışıyor
Bu içerik 1006 kez okundu.
Reklam

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin yeşil dokusunu zenginleştirmek için yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Çelik, bu yıl Kayseri'nin muhtelif yerlerine 3 milyon çiçek ile küçük ağaç ve fidanların yanı sıra 150 bin boylu ağaç dikileceğini bildirdi.

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Harikalar Diyarı'nda ağaç ve çiçek dikimi yapan Park, Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı ekiplerini ziyaret etti. Sabah erken saatlerde ekipleri ziyaret eden ve simitle peynir ikram ederek onlarla birlikte kahvaltı yapan Başkan Mustafa Çelik daha sonra ağaçlandırma çalışmalarına bizzat katıldı. Ekiplerle birlikte ağaç diken Başkan Çelik, dikilen ağaçlara ilk can suyunu verdi. Çalışmalarla ilgili Park, Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanı Mustafa Acıkan'dan bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ekiplerle çiçek dikimi de yaptı. Sezon itibarıyla şehrin her tarafını güzelleştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Hem boylu ağaç dikimi hem de çiçek dikimi ile Harikalar Diyarı'ndaki yeşil dokuyu zenginleştirmek istiyoruz. Bu sene 650 bini lale olmak üzere menekşe, çuha gibi dikeceğimiz çiçeklerin toplamı 3 milyon adeti geçecek. Ayrıca küçük ağaç ve fidanların dışında mavi ladin, batı ladini, mavi sedir, leylandi, çınar, çınar yapraklı akçaağaç, gibi büyük boylu 150 bin ağaç dikeceğiz. Yeni açacağımız yolların kenarlarının belli bir standardının olması için şehir ağaçları dikimini yapacağız. İnşallah bu çalışmalarımız sonrası şehrimiz yeşil doku açısından çok daha zengin bir görünüme kavuşacak" diye konuştu.

İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU KARARI YERİNE GETİRİLİYOR

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ekonomik ömrünü doldurduğu için içten çürümeye başlayan ve rüzgarlı havalarda devrilme riski taşıyan, aynı zamanda yaydığı pamukçuklarla çeşitli hastalıklara neden olduğu için İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca kesilmesine karar verilen Kocasinan Bulvarı'ndaki kavak ağaçlarını kesti. Bu ağaçların yerine şehir yaşantısına uygun boylu çınar ağaçları dikilecek.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararda, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve dört ayrı üniversiteden alınan görüşler doğrultusunda en sık alerjik reaksiyona neden olan ağaçların başında kavak ağacının geldiği belirtilerek, ilimiz mücavir alanı içinde bulunan selvi, kavak, meşe, sedir ve kızıl ağaçların kesilmesi isteniyor. Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararında; "Mayıs ayında alerjik hastalıklara bağlı yakınmaların arttığı gözlenmiş ve alerjik hastalığı olanların bu ayda daha çok hastalıktan şikayetçi oldukları görülmüştür. Soluduğumuz havaya karışan kavak ağacı pamukçukları göz, burun ve solunum yollarında irritasyona yol açabilmektedir. Pamukçuk yayan ağaçların (selvi, kavak, meşe, sedir v.b.) yoğun yerleşim bölgelerindeki şehir içi asfalt alanların yakınlarında dikiminden kaçınılması ve açık alanlarla kırsal bölgelere dikilmesine; Büyükşehir, Kocasinan ve Melikgazi Belediyelerinin alınan kararlara titizlikle uymasına ve kesim işlerinin bu belediyeler tarafından yapılmasına oybirliği ile karar verilmiştir" denildi.

Bu arada Kocasinan Bulvarı'na bakan binalarda yaşayan çok sayıda vatandaş da Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçelerle başvurarak pamukçuk yayan kavak ağaçlarının hastalıklara sebebiyet verdiği gerekçesiyle bu ağaçların kesilmesini istedi. Vatandaşlar tarafından verilen dilekçelerde ağaçların pamukçuklarının özellikle yaşlı ve solunum yolu rahatsızlığı bulunanları olumsuz etkilediği ve bu nedenle bölge halkının mağdur olduğu vurgulanıyor. Tüm bu nedenleri dikkate alarak Kocasinan Bulvarı üzerindeki ekonomik ömrünü doldurmuş kavakları kaldıran Büyükşehir Belediyesi, bu ağaçların yerine şehir yaşantısına uygun olan boylu çınar ağaçları dikecek.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023