İzmir boyoz ustasını kaybetti

İzmir'e 1492 yılında gelen İspanyol Musevileri'nin emanet lezzeti boyozu, tam 67 yıl başarı bir şekilde yapan ve bu lezzeti kentin simgesi haline getiren Alsancakta Dostlar Fırını'nın emektar ustası Erdoğan Gürtuna, 83 yaşında hayatını kaybetti

İzmir boyoz ustasını kaybetti
İzmir boyoz ustasını kaybetti
Bu içerik 1156 kez okundu.
Reklam

İzmir'e 1492 yılında gelen İspanyol Musevileri'nin emanet lezzeti boyozu, tam 67 yıl başarı bir şekilde yapan ve bu lezzeti kentin simgesi haline getiren Alsancakta Dostlar Fırını'nın emektar ustası Erdoğan Gürtuna, 83 yaşında hayatını kaybetti. 


Ürettiği lezzetli boyozların yanısıra, güler yüzü ile herkesin sevgisini kazanan Erdoğan Gürtuna'nun vefatı herkesi üzdü. Alsancak Hocazade Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazında çok sayıda İzmirli Erdoğan Usta'ya son görevini yerine getirdi. Onun yıllardır çalıştığı emekli olduktan sonra da devam ettiği kentin simge boyoz fırınlarından Dostlar Fırını'nın sahibi Berrin Akar Rasuli, boyozun ustası Erdoğan Ertuna'yı kaybetmenin büyük üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, "Kendisi Yako Abrovaya'dan gelen birikimini hepimize öğretti. UstasıYako Abrovaya'nın yanında 15 yaşında çalışmaya başladı. İspanya'dan Türkiye'ye 500 sene önce iltica eden Musevilerin geleneksel böreğinin önemli ustasıydı. Babam Dostlar Fırını'nın sahibi Mustafa Akar'la başladığı çalışmasını çocukları bizlerle sürdürdü. Ondan çok şey öğrendik. Şimdi onu kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Emekli olsa da yanımızda çalışmaya bize destek olmaya devam etti" dedi. Ertuna, Uzunkuyu mezarlığına defnedildi. 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023