Suriyeli çocuklar Adana'da tedavi edilecek

HATAY'ın Yayladağı İlçesi'nde bağırsak problemleri nedeniyle dışkısını yapamayan Suriyeli Bayırbucak Türkmen'i 4 aylık Muhammed bebek ile kalp kapakçık problemleri olan Hamalı 4 yaşındaki Gazel El Şammut, Adana'da tedaviye alındı

Suriyeli çocuklar Adana'da tedavi edilecek
Suriyeli çocuklar Adana'da tedavi edilecek
Bu içerik 1018 kez okundu.
Reklam

HATAY'ın Yayladağı İlçesi'nde bağırsak problemleri nedeniyle dışkısını yapamayan Suriyeli Bayırbucak Türkmen'i 4 aylık Muhammed bebek ile kalp kapakçık problemleri olan Hamalı 4 yaşındaki Gazel El Şammut, Adana'da tedaviye alındı.


Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ali Başbuğ ve Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanı Cihat Can Kılınç, Yayladağı İlçesi'nde Suriyeli Murat ve Suzan Abdullah çiftinin bağırsak sorunu yaşayan oğulları Muhammed ile başka bir Suriyeli ailenin çocuğu olan Gazel El Şammut'u tedavi için Adana'ya getirdi.


Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde ilk muayenede dışkısını yapabilmesi için daha önce ameliyat edilen ve açık yarası bulunan Muhammed bebeğin yarasının enfeksiyon kapmak üzere olduğu, kız çocuğu Gazel'de ise kalp damarlarında genişleme ve ritim bozukluğu olduğu saptandı. Çocuklar, hastanenin ilgili servislerinde tedaviye alındı.


'SINIRIN SIFIR NOKTASINA HASTANE İSTİYORUZ'


Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Cihat Can Kılınç, yardım götürdükleri Bayırbucak Türkmenlerinin zor durumda olan 2 çocuğunu tedavi ettirmek için Adana'ya getirdiklerini söyledi. Çocukların ciddi sağlık sorunları olduğunu anlatan Kılınç, tedavileri için her türlü desteği sağlayacaklarını kaydetti. Bayırbucak Türkmenlerinin zor durumda olduğunu da belirten Kılınç, şunları söyledi:


"Amerika, Rusya göz göre göre YPG'ye destek verirken, biz Türk milleti, İslam ümmeti olarak neden bizim kardeşimiz olan Bayırbucak'a destek veremiyoruz. Oradaki insanlar inanılmaz derecede zorluklar altında mücadele veriyor. Birçok kardeşimiz Türkiye'deki hastanelere yetiştirilirken kan kaybından hayatını kaybediyor. Devlet yetkililerimizin sınırın sıfır noktasında tam donanımlı hastane yapması gerekiyor. Biz zaten Muhsin Yazıcıoğlu Hastanesi yapılması için teklif verdik. Bu işin bir an önce yapılması umudumuz."

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023