Çanak antenler tehlike yaratıyor uyarısı

MANİSA Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Üzen, balkonlara gelişi güzel takılan çanak antenlerin görüntü kirliliğinin yanı sıra olası yaralanmalara karşı tehlike yarattığına dikkat çekti

Çanak antenler tehlike yaratıyor uyarısı
Çanak antenler tehlike yaratıyor uyarısı
Bu içerik 836 kez okundu.
Reklam

MANİSA Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Üzen, balkonlara gelişi güzel takılan çanak antenlerin görüntü kirliliğinin yanı sıra olası yaralanmalara karşı tehlike yarattığına dikkat çekti. Üzen, belediyelere merkezi uydu sistemi çağrısı yaptı.


Türkiye Elektrik Elektronik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Manisa Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Üzen, balkonlara gelişi güzel takılan çanak antenler konusunda uyardı. Antenlerin görüntü kirliliğinin dışında tehlikelere yol açtığını belirten Üzen, "Balkonlarda gördüğümüz 'L' tarzı ya da düz boru şeklinde takılan antenler oldukça tehlikeli. Fırtınalı havalarda araçlarımıza, insanların üzerine düşerek hasara ve can kaybına yol açabilir. Bu konularda önlem almak için birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Manisa'da biran önce merkezi uydu anten sistemine dönüştürülmesi çalışmaların başlaması gerekiliyor. Manisa'da 2012'den bu yana yeni binalarda uygulanan bir merkezi sistem var. Fakat eski yapılar üzerinde takılı olan antenler tehlike saçmaya devam ediyor. Eski yapılarında biran önce bu sisteme geçmesi lazım" dedi. 


Merkezi sisteme değinen ve belediyelere seslenen Üzen, "Biz oda olarak dönüşüme her zaman hazırız. Merkezi sistemde üç çanak kurularak, tüm apartmana yayın gidebiliyor. Piyasada Çin malı kalitesiz malzemelerle dolu. Bu konuda odamızın kontrolünde sağlam uygun kaliteli malzeme kullanılarak merkezi sistemlere dönüşümler yapılmalı. Kanunun vermiş olduğu yetkiye göre, oda olarak çalışmaları sürdüreceğiz. Şehzadeler ve Yunusemre merkez ilçeleri olmak üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ile bir araya gelerek çözüm arayışı içine gireceğiz" dedi.


Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023