Terörle mücadelede yaralananlar 'gazilik' ve 'madalya' istiyor

TERÖRLE Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, bugün Balıkesir'de Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda, 'gazilik' hakkı ve 'madalya' verilmesi için eylem yaptı

Terörle mücadelede yaralananlar 'gazilik' ve 'madalya' istiyor
Terörle mücadelede yaralananlar 'gazilik' ve 'madalya' istiyor
Bu içerik 920 kez okundu.
Reklam

TERÖRLE Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, bugün Balıkesir'de Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda, 'gazilik' hakkı ve 'madalya' verilmesi için eylem yaptı.


İstanbul, İzmir, Balıkesir ve Manisa'dan  Balıkesir'e gelen terör mağduru yaklaşık 60 kişi, gazilik unvanı alabilmek için eylem yaptı. Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sözcüsü Ercan Şahin, gazilik haklarını alıncaya kadar yurdun çeşitli bölgelerinde eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Ercan Şahin, şöyle dedi:


"Bizler askerlik sırasında devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelede terörist silahlarının etkisiyle çeşitli operasyon ve hizmetlerde yaralanmış fakat çeşitli yönetmelik ve yasalardan dolayı gazi sayılmayan kişileriz. Terörle mücadelede zarar görenlerin hakları iyileştirilirken, onlara tazminatlar verilip evleri yenilenirken, biz teröristle mücadelede yaralananlar neden sahipsiz bırakılıyoruz? Tüm devlet yetkililerine ve özellikle Genelkurmay Başkanı'na sesleniyoruz, 'Sizler bize anne babanızın emanetisiniz ' diyordu komutanlarımız. Asker ocağında vurulduk ve sahipsiz kaldık, sizler emanetinize böyle mi sahip çıkıyorsunuz? Bizleri mali yük olarak görüyorsanız biz para değil evlatlarımıza bırakabileceğimiz gazilik onurumuzu, madalyalarımızı istiyoruz. Bunu vermek devlet yetkililerine bu kadar zor geliyorsa vücudumuzdaki mermileri, kalplerimizdeki kırgınlıkları alsınlar, sağlığımızı geri versinler."


Dernek Başkanı Kadir Erhan Tuna da geçen hafta İzmir'de yapılan eylemin ardından ikinci duraklarının Balıkesir olduğunu, önümüzdeki hafta da Kayseri'de bulunacaklarını, haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023