Cumhuriyet Üniversitesi, İŞKUR ve STSO arasında işbirliği protokolü

TÜRKİYE İş Kurumu (İŞKUR) tarafından işsizlerin mesleki deneyimlerinin arttırılmasına ve teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yönelik uygulanan işbaşı eğitim programlarından öğrencilerinde istenen düzeyde yararlanması ve gerek zorunlu, gerekse isteğe bağlı stajlarını bu kapsamda gerçekleştirebilmelerini amacıyla Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ), Sivas İş Kur Müdürlüğü ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası(STSO) arasında işbirliği protokolü imzalandı

Cumhuriyet Üniversitesi, İŞKUR ve STSO arasında işbirliği protokolü
Cumhuriyet Üniversitesi, İŞKUR ve STSO arasında işbirliği protokolü
Bu içerik 795 kez okundu.
Reklam

TÜRKİYE İş Kurumu (İŞKUR) tarafından işsizlerin mesleki deneyimlerinin arttırılmasına ve teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yönelik uygulanan işbaşı eğitim programlarından öğrencilerinde istenen düzeyde yararlanması ve gerek zorunlu, gerekse isteğe bağlı stajlarını bu kapsamda gerçekleştirebilmelerini amacıyla Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ), Sivas İş Kur Müdürlüğü ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası(STSO) arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Rektörlük makamında gerçekleşen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas İş Kur Müdürü Nurettin Köksal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Zeki Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, STSO Genel Sekreteri Mutlu Türkoğlu, CÜ Genel Sekreter Yardımcısı Sami Bozpolat katıldı.

İmza töreninde konuşan İş Kur İl Müdürü Köksal, iş başı eğitim programının protokolünü imzaladıklarını ifade ederek, “Bu protokolden firmalarımız yüzde 70 faydalanırken, yüzde 30 kısımlık payı ise Cumhuriyet Üniversitemize ayırdık. Projeden staj zorunluluğu olduğu için Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri öncelikli olarak faydalanabilecektir. Bu projede öğrencilerimiz hem iş sahasını tanıyacak, hemde maddi olarak destek alacaklar’’ dedi.

STSO Başkan Vekili Zeki Özdemir ise , ‘’Ticaret ve Sanayi Odası olarak İşkur İl Müdürlüğümüz aracılığıyla Üniversitemizdeki eğitimli ve verimli gençlerin iş sahasına katılması herkes adına çok faydalı olacaktır. Üniversitemiz her zaman sanayi - şehir işbirliği yaparak Sivas’ın gelişmesine katkı sağlayan bir kurumumuz. Umarım bu protokol Sivas’a, Üniversitemize ve öğrencilerimize faydalı olur” şeklinde konuştu.

CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise imzalanan protokolün Üniversite - şehir işbirliği çalışmasına iyi bir örnek olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Bu proje sayesinde öğrencilerimiz hem iş deneyimi sahibi olacak, hem de teorik bilgilerinin uygulamaya geçmesine vesile olacaktır. İşsizlerin mesleki deneyimlerinin artırılması ve teorik bilgilerin uygulama yaparak artmasını amaçlayan İşkur, öğrencilerimize yönelikte bir çalışma yapmıştır. Bu çalışma ile Üniversitemiz, daha çok talep edilen bir Üniversite olacaktır.’’

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023