AB Bakan Yardımcısı Şahin: Bursa'dan 929 projeye 114 milyon Euro’luk hibe katkısında bulunduk.

AVRUPA Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, 2005 yılından bu yana Bursa’dan 929 projeye 114 milyon Euro’luk hibe katkısında bulunulduğunu belirterek, kentte dünyaya örnek olacak akademi açılacağını söyledi

AB Bakan Yardımcısı Şahin: Bursa'dan 929 projeye 114 milyon Euro’luk hibe katkısında bulunduk.
AB Bakan Yardımcısı Şahin: Bursa'dan 929 projeye 114 milyon Euro’luk hibe katkısında bulunduk.
Bu içerik 791 kez okundu.
Reklam

AVRUPA Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, 2005 yılından bu yana Bursa’dan 929 projeye 114 milyon Euro’luk hibe katkısında bulunulduğunu belirterek, kentte dünyaya örnek olacak akademi açılacağını söyledi.


AB Proje ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından oluşturulan 'Bursa AB Online Akademi' ve 'AB Yöresel Üreticiler Akademisi'nin tanıtıma toplantısı için Bursa’ya gelen AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Şahin, Bursa’ya en son 1986 yılında geldiğini belirterek, kentin geçen süre içinde oldukça geliştiğini söyledi. İki online projenin açılışını yapacaklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:


"Bugün Türkiye için değil ayrıca dünya içinde model olabilecek iki tane online teknoloji tabanlı projenin açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Avrupa Birliği Bakanlığı Bursa'da eğitim, turizm, sosyal kalkınma konusunda, tarım alanında her türlü Avrupa Birliği Projesinin yanında yer aldı. 2005 yılından bu yana da yanılmıyor isem Bursa'dan gelen 929 projeye Bakanlığımız 114 milyon Euro’luk bir hibe katkısında bulunmuş. Eğitimden, gençliğe, turizmden sosyal diyaloga, sanayileşmeye, markalaşmaya kadar birçok alanı kapsayan önemli bir hibe katkısı" dedi.


Bursa’nın Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde Türkiye’nin lokomotif kentlerinden biri olduğunu da ifade eden Bakan Şahin, şöyle devam etti:
"300 yabancı yatırımcının yatırım yaptığı bir kent aynı zamanda. Bu anlamda Avrupa Birliği’ne katılım sürecine çok güçlü bir destek verdiği için Bursa'ya, Bursa'nın değerli yöneticilerine teşekkür ederiz. Bundan sonra ki süreçte de Avrupa Birliği bakanlığı Bursa'dan gelen bu şekildeki prestij projelere sadece etkisi Bursa'ya değil bütün bir Türkiye'yi, hatta uluslararası ortakları da işin içerisine dahil ederek birçok ülkeyi katabilecek perspektifte projelere her zaman Avrupa Birliği destek verecektir. Bu anlamda Bursa'nın yanındayız."


Bursa Valisi Münir Karaloğlu da bugüne kadar yapılan tüm çalışmalarda AB Bakanlığı’nın desteğini gördüklerini belirterek, "“Uzun süre üzerinde çalıştığımız iki online akademinin Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde tam müzakere yolculuğunda önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi. 




 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023