Milletvekili Ilıcalı, Üç Kümbetler projesini beğendi

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile birlikte Üç Kümbetler Proje alanında incelemelerde bulundu

Milletvekili Ilıcalı, Üç Kümbetler projesini beğendi
Milletvekili Ilıcalı, Üç Kümbetler projesini beğendi
Bu içerik 697 kez okundu.
Reklam

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile birlikte Üç Kümbetler Proje alanında incelemelerde bulundu. Ilıcalı, "Belediye Başkanı Ali Korkut, burada büyük işler yapmış, bizler tanıtımı için destek olmalıyız, olacağız da" dedi.



Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen Üç Kümbetler Proje alanını gezerek Başkan Ali Korkut'tan bilgi aldı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 150 bin metrekare bir alandan oluşan proje çerçevesinde yalnızca kamulaştırmalar için 100 milyon lira civarında kamulaştırma yapıldığını aktardı. Alanda Erzurum konaklarıyla birlikte 26 tarihi eserin gün yüzüne çıkarıldığını ifade eden Ali Korkut, Üç Kümbetlerin tarihi bir adaya dönüştürülmesi için 600 metre uzunluğunda Recep Akdağ caddesinden Taş Ambarlara dikey inen bir yol açtığını anlattı. Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Üç Kümbetler Projesinin muhteşem olduğunu, Üç Kümbetler'in Ulu Camii, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesini görür olmasının önemine değindi.



Yakutiye Medresesin önündeki otobüs durağı ile kulübenin eseri gölgelediğini söyleyen Milletvekili Mustafa Ilıcalı, "Burası müthiş bir görüntü bozukluğuna neden oluyor. Kulübe ve durak kaldırılmalı" diye konuştu.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023