Liseli Hüseyin'den imrendiren değişim

MANİSA'da 94'e ulaşan kilosu yüzünden uygun kıyafet bulamaz hale geldiği için psikolojisi bozulan lise öğrencisi 17 yaşındaki Hüseyin Taşkıran, azmetti, bir yılda 28 kilo verip bambaşka bir görünüme kavuştu

Liseli Hüseyin'den imrendiren değişim
Liseli Hüseyin'den imrendiren değişim
Bu içerik 832 kez okundu.
Reklam

MANİSA'da 94'e ulaşan kilosu yüzünden uygun kıyafet bulamaz hale geldiği için psikolojisi bozulan lise öğrencisi 17 yaşındaki Hüseyin Taşkıran, azmetti, bir yılda 28 kilo verip bambaşka bir görünüme kavuştu.


Saruhanlı Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Hüseyin Taşkıran, aşırı kilosu yüzünden uygun kıyafet bulamaz hale gelince, psikolojisi bozuldu. Hırs yapan Taşkıran, zayıflamak için bir yıl önce Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevgi Gökçen Erkün'e başvurdu. Hazırlanan yiyecek programını başta koşu olmak üzere sporla destekleyen Taşkıran, bir yıl içinde 94 kilodan 66 kiloya düştü. Mutluluğu yüzüne yansıyan Taşkıran, kendisini iyi hissettiğini ancak tekrar kilo almaktan korktuğunu söyledi.


BENİ TANIYAMIYORLAR


Bir yıldır az yemek yerine doğru beslenmeğe dikkat ettiğini belirten Hüseyin Taşkıran, "Bende giyecek eşya bulamamak gibi bir sorun vardı. Çevremdeki arkadaş ortamında kendimi kötü hissetmeye başladım. O yüzden doktora gitmeye karar verdim. Sevgi hanımla birlikte çalışmaya başladık. Bir sene boyunca az yemek değil de, doğru besinlerle beslenmeye dikkat ettim. Şimdi daha iyiyim. İlk zamanlarda her besini yediğim için zayıflamakta zorlandım. Yaptığım düzenli diyetle 94 kilodan şuan 66 kiloya düştüm. Her gün beraber olduğum insanlar kilo verdiğimi fark etti ama uzun zamandan beri görmeyenler şimdi beni tanıyamıyor. Şuan çok mutluyum. İstediğim kıyafetleri giyebiliyorum. Kendimi rahat ve hafif hissediyorum. Spor da yapıyorum. Çok iyiyim" dedi.


"TÜM BESİNLERİ YEDİ"


Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevgi Gökçen Erkün, "Bir sene içerisinde 28 kilo verdi. Şu an 17 yaşında. Boyu da bu sürede 6 santimetre uzadı. Bu zamanda diyet yapılmaz, gelişim engellenir diye bir düşünce var. Kesinlikle öyle bir şey yok. Zaten benim uyguladığım program içinde az az, sık sık bütün besinleri kullanarak yol aldık. Bu süre içerisinde aç kalmadı. Tam gün okula gidiyordu. Öğle araları için uygun besin bulmak gerekiyordu. Diyet yapmak, sağlıklı beslenmek, kilo vermek bütün gün yanınızda yiyecekle dolaşmak değil. Dışarıda yiyebileceğin şeyleri hayatınıza nasıl adapte etmek demektir. Herkes yaş ve cinsiyet ne olursa olsun bu yolda güzel adım atabilir. Bunun en güzel örneği Hüseyin'de gördük" dedi.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023