İşadamlarına arabulucuğun yararları anlatıldı

MANİSA'nın Salihli İlçesi'ndeki Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen konferansta avukat Eren İlhan Güney, mahkemelerdeki dava yükünü azaltması beklenen arabuluculuk konusunda yeni gelişmeleri ve yararlarını anlattı

İşadamlarına arabulucuğun yararları anlatıldı
İşadamlarına arabulucuğun yararları anlatıldı
Bu içerik 726 kez okundu.
Reklam

MANİSA'nın Salihli İlçesi'ndeki Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen konferansta avukat Eren İlhan Güney, mahkemelerdeki dava yükünü azaltması beklenen arabuluculuk konusunda yeni gelişmeleri ve yararlarını anlattı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen 'Arabuluculuk Nedir?- İş Dünyası ve Arabuluculuk- İş Hukukunda Arabuluculuk Zorunlu Hale mi Geliyor?' başlığıyla bir konferans veren İzmir Arabulucular Derneği Üyesi Avukat Eren İlhan Güney, işçi-işveren, kiracı-kiralayan, alacaklı-borçlu ilişkilerinde uyuşmazlık durumunda, uzun süren ve büyük masraflara yol açan mahkeme yoluna gitmeden önce arabuluculuğa başvurmanın avantajlarını anlattı. Güney, 2013 yılında çıkan arabuluculuk kanunundan sonra 2 bin uyuşmazlığın bu yolla çözüldüğünü söyleyerek "Çatışan taraflar aynı masa etrafında toplanıp, bazı sistematik teknikler kullanılarak çözüme gidiliyor. Arabulucu tarafsız ve bağımsızdır. Arabulucu çözümü göstermez, tarafların kendilerinin bulmalarını sağlamaya çalışır. Bazı anlaşmazlıklarda aile büyüklerinin devreye girmesi gibi, arabulucu devreye girer ve ortamı yumuşatmaya çalışır. Arabuluculukta sırlar sır olarak kalır. Mahkemeler aylarca ve yıllarca sürebildiği halde, arabuluculukta 2-3 oturumda sorun çözülebiliyor" dedi.

MASRAF DEVLETTEN

21 Haziran 2016'da zorunlu arabuluculuğun yasalaşacağının beklendiğine dikkat çeken Güney, "Adliyelerde arabuluculuk merkezleri kurulacak. İşçi- işveren davaları bu yolla çözülebilecek. Arabuluculuğun da bir tarifesi var. Zorunlu arabuluculukta masrafı devlet ödeyecek. Ama sorunun 2 hafta içinde çözülmesini isteyecek" dedi.

Konferans sonunda avukat Eren İlhan Güney'e bir anı tabağı ve 'Nesilden Nesile Salihli Mutfağı' adlı kitap hediye edildi.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023