Aydınlı fırıncılar, Bakan Çelik'ten özür bekliyor

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in, ekmek zammı ile ilgili sitemde bulunarak "Ne değişim oldu da yüzde 33 zam yaptınız" açıklamasına yanıt veren Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Aydın Şube Başkanı Abdusemet Şık, Bakan'ın ekmek maliyetleri hakkında yanlış bilgilendirildiğini savunarak, özür beklediklerini söyledi

Aydınlı fırıncılar, Bakan Çelik'ten özür bekliyor
Aydınlı fırıncılar, Bakan Çelik'ten özür bekliyor
Bu içerik 719 kez okundu.
Reklam

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in, ekmek zammı ile ilgili sitemde bulunarak "Ne değişim oldu da yüzde 33 zam yaptınız" açıklamasına yanıt veren Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Aydın Şube Başkanı Abdusemet Şık, Bakan'ın ekmek maliyetleri hakkında yanlış bilgilendirildiğini savunarak, özür beklediklerini söyledi.


Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Aydın Şube Başkanı Abdusemet Şık, şube binasında düzenlediği basın toplantısı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in ekmek zammı hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. Fırıncıların Türkiye'nin bel kemiği olduğunu ifade eden Şık, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in bir ekmeğin maliyetini 48 kuruş olarak açıklaması yanlıştır. Bir torba un 50-55 liradan 60-63 liraya yükseldi. Mayanın fiyatı 33 liradan 48 liraya çıktı. Kiralar ise yüzde 125 yükseldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik hiç araştırmadan bir sektörü ve ülkemizi kaosa sürükleyecek açıklama yapmıştır. Böylesi kamuoyunu ilgilendiren en önemli yaşam kaynağı sayılan ekmek ile ilgili sektörden sorumlu olan kurum ve kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine danışmadan, kimlere sorduğu belli olmayan giderleri dikkate alarak, gelişigüzel açıklama yapmıştır. Bu da bizleri çok derinden yaraladı" dedi. Fırıncıların sosyal hayatının olmadığını, gecesini gündüzüne katarak bayram, pazar günü, resmi tatil demeden vatandaşa hizmet verdiğini vurglayan Şık, "Sektördeki firmalar son üç yılda maliye ve SSK prim borçlarını ödemekte zorlanıyor. Bütün bunların sebebi haksız rekabetten ve maliyet altı satışlardan kaynaklanıyor. Fırıncılar, marketlere 250 gram ekmeği 60 kuruştan veriyor, marketler ise 1 liradan satıyor" diye konuştu.


EKMEĞİN MALİYETİ ÜÇ YIL ÖNCE 75 KURUŞTU


Abdusemet Şık, üç yıl önce ekmek maliyetinin 75 kuruş olarak hesaplandığını belirterek "Ekmeğin ana ham maddesi olan un, su, tuz, elektrik, işçi giderleri, işyeri kiraları, mazot, akaryakıt gibi giderler hesaplanarak ekmek maliyeti çıkıyor. Bakkal, market ve satış noktalarına verilen ekmek fiyatları ortalama 60 kuruş. Bayilere verilen iskonto yüzde 20 ile yüzde 30 bandında değişiyor. Sayın Bakan bu sektörün patronudur. Bakan, ‘Unun fiyatını siz niye yükselttiniz ey un fabrikaları. Ey mayacılar siz niye mayanın fiyatını yükselttiniz. Ey belediyeler fırınlara suyu ücretsiz verin ki halka ucuz ekmek üretsinler' desin. Bunu yapmıyor fırıncının üzerine geliyor. Kibarca sayın bakandan bu konuda düzeltme ve özür bekliyoruz" dedi.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023