ANTBİRLİK Genel Müdürü Erdoğan: Fiyatlar yukarı çıkarsa fark vereceğiz

ANTALYA Pamuk ve Narenciye Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Erdoğan, "Bu yıl açıklanan pamuk fiyatı sizlere verilen en iyi fiyat

ANTBİRLİK Genel Müdürü Erdoğan: Fiyatlar yukarı çıkarsa fark vereceğiz
ANTBİRLİK Genel Müdürü Erdoğan: Fiyatlar yukarı çıkarsa fark vereceğiz
Bu içerik 590 kez okundu.
Reklam

ANTALYA Pamuk ve Narenciye Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Erdoğan, "Bu yıl açıklanan pamuk fiyatı sizlere verilen en iyi fiyat. Pamuk fiyatları biraz daha yukarı çıktığı taktirde sizlere de biraz daha fark vereceğiz" dedi.

ANTBİRLİK'in 2014- 2015 iş yılı olağan genel kurulu Serik'te yapıldı. Toplantıya, ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, ANTBİRLİK Genel Müdürü Hasan Erdoğan, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, ANTBİRLİK Serik Müdürü Hüseyin Çetin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeler katıldı.

Toplantıda konuşan ANTBİRLİK Genel Müdürü Hasan Erdoğan, Türkiye genelinde pamuk ekim alanlarının yüzde 25 oranında düşmesine rağmen üretilen pamukların verimli ve kaliteli olduğunu söyledi. Pamuğun Türkiye için önemli olduğunu aktaran Hasan Erdoğan, Türkiye'nin pamuk üretimi yapan ve ithalat yapan ülkeler arasında ilk 10 içerisinde yer aldığını anlattı. Türkiye'nin pamuk ihracatında ise bu seviyede olmadığını vurgulayan Erdoğan, hala yurtdışından pamuk ithalatı yapıldığını kaydetti.

ANTBİRLİK'in 2014- 2015 döneminde yaklaşık 40 bin hektar pamuk ekimi ve 20 tonun üzerinde pamuk alımı gerçekleştirdiğine dikkati çeken Genel Müdür Hasan Erdoğan, "ANTBİRLİK olarak bölgemizde pamukçuluğun bitmemesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu yıl açıklanan pamuk fiyatı sizlere verilen en iyi fiyat. Pamuk fiyatları biraz daha yukarı çıktığı taktirde sizlere de biraz daha fark vereceğiz. 1952 yılında kurulmuş olan ANTBİRLİK'i sizlerin desteği ile daha yukarıya çıkartmaya çalışıyoruz. Antalya tarımında ve ekonomisinde daha iyi bir kurum haline getireceğiz. Pamuğun dışında siz üreticilerimiz için önümüzdeki yıllarda yaş sebze ve meyve alımı, meyve suyu fabrikası, örtü altı seracılar için plastik kasa üretimi yanı sıra seracılar için fide satışı faaliyetlerinde bulunacağız" diye konuştu.

Genel kurulda konuşan Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp de ANTBİRLİK'in 20 yıl önce 90- 100 ton pamuk aldığını, günümüzde ise bu rakamın 15- 20 ton olduğunu söyledi. Girdilerin yükselmesinden dolayı pamuk ekiminin azaldığını vurgulayan Nazif Alp, şöyle dedi:

"Biz buradan devletimize çağrı yapıyoruz ve her zaman bu çağrıyı yapıyoruz; çiftçilerimize destek olmasını istiyoruz. Bir gübrenin çuvalı 50 TL. Bu kooperatiflere sahip çıkılmazsa çiftçi zor durumda kalır. Çiftçinin elinden tutuğunuz zaman yapamayacağı bir şey yoktur. Ben buna inanıyorum. İnanmasak buralarda olmayız. Bu kooperatifleri desteklememiz lazım."

Genel kurul gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.

 



 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023