Tiyatrocu üniversitelilerden yaban hayatına destek

ERZURUM Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in sokak hayvanlarına yönelik başlattığı, 'Hava soğuk olsa da elimiz hep sıcak' projesine destek amacıyla üniversiteli tiyatrocu gençler, kedi, köpek, ayı, geyik ve tilki kostümleri giyerek kent merkezinde hayvanların çetin kış şartlarında yaşadığı trajediyi anlattı

Tiyatrocu üniversitelilerden yaban hayatına destek
Tiyatrocu üniversitelilerden yaban hayatına destek
Bu içerik 732 kez okundu.
Reklam

ERZURUM Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in sokak hayvanlarına yönelik başlattığı, 'Hava soğuk olsa da elimiz hep sıcak' projesine destek amacıyla üniversiteli tiyatrocu gençler, kedi, köpek, ayı, geyik ve tilki kostümleri giyerek kent merkezinde hayvanların çetin kış şartlarında yaşadığı trajediyi anlattı. Oyuncular esnafı da gezerek sokak hayvanları ve yaban hayatı için süt, ekmek gibi gıda maddeleri topladı.


Erzurum'da bitki örtüsünün karla kaplanması üzerine yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına dikkat çekmek için doğayı bir sahne gibi kullanan tiyatrocu gençler, sergiledikleri oyunla farkındalık yarattılar. Kent merkezinin en işlek semti olan Cumhuriyet Caddesindeki Yakutiye ve Havuzbaşı Kent meydanlarında kedi, köpek, tavşan, ayı, geyik ve tilki kostümleriyle dolaşan gençler, sokak hayvanlarının çetin kış şartlarında yaşadığı trajediyi anlattı. Proje kapsamında esnaf gezilerek, sokak hayvanları ve yaban hayatı için süt ve ekmek gibi gıda maddeleri toplandı.


Yapılan bu etkiliği kısa film çalışmasıyla ölümsüzleştiren Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı, sokakta sergiledikleri tiyatro oyununda yaşlısından gencine birçok kişiye küçük roller verdi. Yönetmen Emrah Çılgı, Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şehir Tiyatrosu olarak korunmaya muhtaç sokak hayvanlarının durumunu halka anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Çılgı, "Peygamber Efendimizin hayvan sevgisi ile ilgili sünnetleri bize yol gösterici oldu. Eminim ki halkımız da bu projeyle daha da bilinçlenip kendilerine düşeni en iyi şekilde yerine getireceklerdir" diye konuştu.


Giyindikleri çeşitli hayvan kostümleri ile tiyatrocu kadın ve erkek oyuncular aniden karşılarına çıktıkları kişilerin korkmasına neden oldu. Yaşanan ilginç diyaloglar bazı vatandaşları  kahkaha ile güldürdü. Gençlerin neden böyle giyindiklerini öğrenenler ise, "Bir hayvanın karda ve soğukta neler yaşadığını bizlere çok iyi anlattılar. Bu kadar kötü bir durumda oldukları hiç aklımıza gelmemişti. Şildi onlara karşı daha duyarlı olacağız" dedi.


Tiyatrocu gençler esnaftan topladıkları süt, ekmek ve sakat at gibi gıda maddelerini sahipleriyle buluşturmak için belediye görevlilerine teslim etti.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023