Gıda zehirlenmesine makarna sosu neden olmuş

SİVAS'ta özel bir çağrı merkezinde çalışan 28 kişi, gıda zehirlenmesi rahatsızlıklarıyla hastaneye kaldırıldı.

Gıda zehirlenmesine makarna sosu neden olmuş
Gıda zehirlenmesine makarna sosu neden olmuş
Bu içerik 577 kez okundu.
Reklam

SİVAS'ta özel bir çağrı merkezinde çalışan 28 kişi, gıda zehirlenmesi rahatsızlıklarıyla hastaneye kaldırıldı. Tedavileri tamamlanan çalışanlar taburcu edilirken, zehirlenmeye, makarna sosunun neden oduğu belirlendi.


Kentte çeşitli kuruluşlara çağrı merkezi hizmeti veren bir firmada çalışan personel cumartesi günü öğlen 13.30 sıralarında çorba, köfte, patates ve makarnadan oluşan öğlen yemeğini yedi. Aradan birkaç saat geçtikten sonra akşam saatlerinde personelin bir kısmında, baş ve karın ağrısı, mide bulantısı şikayetleri başladı. Bunun üzerine firmaya ambulanslar çağırıldı. Rahatsızlanan personellerin bir kısmı ambulanslarla, bazıları da özel araçları ile Numune Hastanesi'ne götürülerek acil serviste gözlem altına alındı. Hastaneye gelen 28 kişiden bir kısmına serum takıldı. Şirketin yemeğini özel bir firmanın tedarik ettiği öğrenilirken, yaşanan olayın ardından yemek menüsünden incelenmek üzere numune alındı. Hastanede tedavileri yapılan çalışanlar daha sonra taburcu edildi.


Yemekten alınan örneklerin incelenmesi sonucunda, personelin rahatsızlanmasına makarna sosunun neden olduğu öğrenildi. Makarnayı sos kullanarak yiyenler rahatsızlanırken, diğer personelde bu tür belirtiler görülmediği öğrenildi.
Olayın ardından çalışanlar şikayetçi olmadı.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023