İzmir Havaalanı ve Alaçatı Transferi

İzmir Havaalanı ve Alaçatı Transferi
İzmir Havaalanı ve Alaçatı Transferi Harun Baskan
Bu içerik 1058 kez okundu.
Reklam

Ana konumuz olan İzmir’de gerçekleştirilen hava alanı transfer faaliyeti ile Alaçatı ilçesine olan transfer faaliyetini ele almada önce İzmir kenti hakkında kısa da olsa bili edinmekte yarar vardır. Ülkemiz 4 mevsimin bir arada yaşandığı özellikle ilkbahar ve yaz aylarında Ege ve Akdeniz bölgesi içerisindeki şehirlerin yoğun turist akımına uğradığı bir ülkedir. İzmir’de ülkemizin Ege Bölgesinde yer alan ve özellikle yaz ve ilkbahar aylarında yaz sezonunun açılması ile birlikte Eylül ayında sezonun kapanmasına kadar turist akımına uğrayan kısacası tatil beldeleri açısından fazla imkâna sahip olan bir kenttir. Baktığımızda gerek yerli ve gerekse yabancı turistlerin gerçekleştirmiş olduğu bu tatil o beldelerde ve hatta İzmir’in genelinde iş sektörünün genişlemesine ve istihdamın artmasına sebep olmuştur. Özellikle eğlence, ulaşım konaklama ve tatil sektörünün geniş alan kaplamaktadır. Biz bu alanlardan ulaşım sektörünü ele alacağız. Turistlerin tatile nasıl geldiklerine bakarak transfer faaliyetine giriş yapabiliriz. En olay ve hızlı ulaşım yolu ola havayollarını her geçen sene bireyler daha fazla tercih etmektedir. Bu da bireyin gerek tatil amaçlı gerekse iş seyahati için gittiği yerlerde ulaşım konusunda biraz sıkıntı çekmesine sebep olabilmektedir. Belediyelerin genel olarak şehirde yaşayan insanlara sağladığı hizmetlerinden biri olan otobüsler daha sonra biraz daha kişisel fakat daha pahalı olan taksiler ulaşımın sağlanabilmesi için tercih edilebilecek yollardandır. Fakat baktığımızda özellikle tatil beldelerinde tercih edilen ulaşım yolları daha çok shuttle ya da araba kiralama ya da bizim ana makale konumuz olan transferdir. Transfer nedir? Özellikle hava alanından bireyin konaklayacağı ya da gideceği yere götürmek amacı ile tercih edilen transfer faaliyeti, izmir havaalanı transfer faaliyetini gerçekleştirecek olan bireyi hava alanından bireyin firma ile gerçekleştirmiş olduğu sözleşmeye uygun modeldeki araba ve özel şoför ile alınarak bireyin gitmek istediği yere tek yönlü olarak bırakılmasına hava alanı transfer faaliyeti denmektedir.

Transfer faaliyeti bir araç kiralama hizmeti değildir. Bireyin bir yerden bir yere tek yönlü olara ve sözleşmeye uygun olacak nitelikteki arabanın bir özel şoför tarafından kullanılması ile gerçekleştirilen faaliyettir. Bu bölgede izmir alaçatı transfer fiyatlarına baktığımızda bu bireyin kaç kişinin transfer faaliyetini gerçekleştireceğini, hangi modeldeki arabanın shuttle yani transfer faaliyetinde tercih edileceğini belirlemesine göre farklılık göstermektedir. Ayrıca transfer fiyatları firmalardan firmaya göre değişebilmektedir. Birey sadece hava alanı ile konaklayacağı yer arasında transfer faaliyetini gerçekleştirmez er ne kadar en çok bu alanda kullanılmış olsa da bireyin tek yönlü olarak istediği bir yerden bir yöne götürülmesini ifade eder birey eğer konaklayacağı yerden hava alanına geri dönecekse bunun içinde ayrı bir sözleşmesinin gerçekleşmiş olması gerekir. Yeni bir sözleşme ile birey konakladığı yerden transfer faaliyeti ile hava alanına rahatlıkla dönebilmektedir.

Sonuç olarak ele aldığımızda günümüzde bireyin refah seviyesinin artması onun lehine birçok durum ortaya çıkarmaktadır. Öncelikle tatil beldelerinde iş istihdamı artarak daha az kişinin işsiz kalmasını sağlamaktadır. Gelişen ve istihdamın arttığı sektörlere baktığımızda ulaşım sektörünü görebiliriz. İzmir bir tatil beldesi olmakla beraber yukarıda izah ettiğimiz üzere birçok alanda gelişmiştir. Özellikle baktığımızda transfer faaliyetlerinin yoğun olarak gerçekleştiği ve birçok firmanın yeni faaliyetler üzerinde koştuğu ayrıca kendisini geliştirmek için birtakım yeni düzenlemeler getirdiğini rahatlık ile görebiliriz. Transfer faaliyetinden de bahsetmek gerekirse transfer faaliyeti bireyin rahat ulaşım sağlamasını ve özel şoför sayesinde bilmediği bir şehirde kaybolmadan istediği yere gidebilmesini sağlamaktadır.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023