İsveç Vizesi Nasıl Alınır ?

İsveç, İskandinav ülkelerinden olup Schengen bölgesi üyesi olduğu için İsveç vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için zorunlu bir prosedürdür.

İsveç Vizesi Nasıl Alınır ?
İsveç Vizesi Nasıl Alınır ? Seobaz
Bu içerik 173 kez okundu.
Reklam

            İsveç, İskandinav ülkelerinden olup Schengen bölgesi üyesi olduğu için İsveç vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için zorunlu bir prosedürdür. İsveç Schengen vizesine sahip kişi, Schengen bölgesi içerisinde serbest dolaşım hakkına sahip olur. Fakat ilk olarak İsveç'ten yolculuğa başlamalı ve konaklama süresinin en uzun kısmını İsveç'e ayırmalıdır. Başvuru yapacak kişi İsveç vize başvurusu sırasında konsolosluk ile irtibat halinde olmalıdır.

           

 İSVEÇ VİZE ÇEŞİTLERİ

           

            İsveç'e ülkesine gelecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 3 adet vize çeşidi belirlemiştir. Bunlar ;

 

 - Turistik Vize ( Bulunacağı Gün Kadar Verilir )

 - Öğrenci Vizesi ( Bulunacağı Gün kadar Verilir )

 - Ticari Vize ( Bulunacağı Gün Kadar Verilir. )

 

            Bu belirtilen vizeler için gerekli evraklar bazı kısımlarda ayrışmaktadır.

 

 İSVEÇ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

           

            İsveç büyükelçiliğine vize için başvurulduğunda schengen vizesi için asgari gerekli olan evraklar aşağıdaki gibidir;

 

 - İngilizce doldurulması gereken İsveç Schengen Vizesi başvuru formu

 - Beyaz arka planda, güncel olacak şekilde 35*40 mm ölçülerinde karşıdan çekilmiş 2 adet fotoğraf

 - Uçak biletleri ve kalacağımız otelin rezervasyon bilgilerini içeren belgeler

 - Banka hesap cüzdanımız ( para görünecek şekilde olmalıdır. )

 - Tüm schengen ülkeleri için gerekli olan 30.000 € tutarlı seyahat sağlık sigortası

 - Seyahat sonlanma tarihinden sonra 3 ay daha geçerli pasaport ve pasaportun fotokopisi

 - Tüm bilgileri içeren vukaatlı nüfus kayıt örneği

 

            Yukarıda saydığımız belgeler asgari yani tüm schengen vizelerine başvururken hazırlanması gereken belgelerdir. Vasıflara göre değişiklik gösteren belgeler ise ;

 

 Çalışan ise ;

 

 - İşveren mektubu ve onay verdiğine dair belge

 - SGK işe başlama bildirgesi

 - Maaş bordrosu

 - Bağlı bulunduğu şirket sicil gazetesi fotokopisi

 - Çalışılan şirketin imza sirküleri ve vergi levhası

 

 Öğrenci ise;

 

 - Öğrenci Belgesi

 

            Eğer başvuru sahibi kişi 18 yaşını doldurmamış ise anne veya babasından biri ile birlikte ya da, noterde belirlenmiş vasi ile seyahat edebilir. Kişiler İsveç vize ücreti hususunda konsolosluk ile irtibata geçilmelidir.

 http://www.isvecvize.com/

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kendi kafasına sıktı kurtarılamadı
Kendi kafasına sıktı kurtarılamadı
1970 yılında tecavüz etti bugün suçlandı
1970 yılında tecavüz etti bugün suçlandı