Vidalı Kompresör Modelleri

Kompresörler uzun zamandır hayatımızda olan çok önemli aletlerin başında gelmektedir. Özellikle sanayi bölgelerinde adını çok sık duyabildiğimiz bu kompresörler gerçekten çok fazla işe yaramaktadır.

Vidalı Kompresör Modelleri
Vidalı Kompresör Modelleri
Bu içerik 860 kez okundu.
Reklam

Kompresörler uzun zamandır hayatımızda olan çok önemli aletlerin başında gelmektedir. Özellikle sanayi bölgelerinde adını çok sık duyabildiğimiz bu kompresörler gerçekten çok fazla işe yaramaktadır. Kompresörler ile ilgili öncelikle bilgi vermeden önce kompresörlerin kaça ayrıldığını belirtelim. Kompresörler iki sınıfa ayrılır. Bunlar normal kompresörler ve vidalı kompresörler şeklindedir. Bu ikisi arasındaki farkı anlatmadan önce hemen kompresörlerin ne işe yaradığına bir göz atalım. Kompresörler genel anlamda hava üfürmeye yardımcı olan aletlerdir. Bazıları anlık olarak, bazıları da motor yardımı ile hava üflemeye yardımcı olur ve kompresörün motor büyüklüğüne bağlı olarak verdiği basınç ve hava değerleri farklılık gösterir. Normal olarak sanayilerde çokça görebildiğimiz kompresörler çok fazla geniş alanlarda kullanılır.

Genelde hava dediğimizde direkt olarak aklımıza tekerlekler gelse de gerçekten tekerlek dışında da çok fazla kullanım alanına sahiptir. Özellikle teknolojinin gelişmesi ile birlikte havalı sanayi tabancaları, havalı üfürücüler, havalı kaldıraçlar ve daha birçok sayabileceğimiz alet bulunmaktadır. Bu aletlerin tamamı hava ile çalışmakta ve tamamı basınca ihtiyaç duymaktadır. Tabi ki basınç denince direkt akla kompresörler gelir fakat bu kompresörlerin basıncı ne denli iyi veya kötü bastırdıkları da çok önemlidir. Vidalı kompresörler işte burada devreye giriyor. Vidalı kompresörler yağ ve havayı kullanarak basınç etkisi yaratır ve vida yardımı ile havayı sıkıştırır. Vidalı kompresörlerin basınçları çok daha yüksektir ve daha etkilidirler.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023