Suudi Arabistan Vize Başvuru Şartları

Suudi Arabistan 2011 yılından bu yana lacivert pasaportları kullanmamak ile birlikte aynı yıl çipli pasaport uygulamasına geçmiştir.

Suudi Arabistan Vize Başvuru Şartları
Suudi Arabistan Vize Başvuru Şartları
Bu içerik 1151 kez okundu.
Reklam

            Suudi Arabistan 2011 yılından bu yana lacivert pasaportları kullanmamak ile birlikte aynı yıl çipli pasaport uygulamasına geçmiştir. Suudi Arabistan vizesi işlemleri gerçekleştirmek isteyenlerin öncelikle bir davet mektubuna sahip olmaları gerekmektedir ki bu bazen Suudi kurumlar tarafından bazen resmi kurumlar tarafından bazen de Suudi Arabistan'da resmi olarak ikameti bulunan kişiler tarafından gönderilebilmektedir. Kısa süreliğine bir vize almak için kurum ya da kişilerce gelen davetiye yeterli gelirken Suudi Arabistan umre vizesi için gerekli başvuruları seyahat acentesi ya da Diyanet işleri başkanlığı yapmaktadır. Bu gibi durumlarda ülke bireysel başvuru taleplerini değerlendirmiyor.

 

            Aynı zamanda Cuma günleri yapılan Suudi Arabistan ticari vize başvuruları da kabul edilmezken başvuru yapan kişi kadınsa da vize talebi tek başına değerlendirilmemektedir. Bu durumda Suudi dış işleri başkanlığı resmi olarak davetiye göndermektedir. Uluslararası kuruluş toplantılarında ise toplantıyı yapan kuruluşun toplantıya katılacakları dış işlerine bildirerek izin işlemlerini tamamlaması gerekir. Vize işlemlerinde yine 50 yaş ve üzeri kişilerin çalışma vizesi verilmez. Suudi Arabistan vize işlemleri için detaylar için http://www.suudiarabistanvizesi.com/ bağlantısı kullanılabilir.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023