Solar Lamba Fiyatları

Solar Lamba Fiyatları
Solar Lamba Fiyatları Harun Baskan
Bu içerik 750 kez okundu.
Reklam

Güneş panelleri üzerinde güneş ışınlarını soğurmaya ( bir maddeyi emmek, yutmak)yarayan birçok güneş maddesi bulundurur. Bu maddeler sayesinde ise güneşin vermiş olduğu ışınları içeresine alarak enerjiyi kullanılır hale getirmektedir. Güneş panellerinin boyutları ve çeşitleri vermiş oldukları enerjiyi değiştirir. Endüstri alanında ve elektrik üretilmek istenilen alanlarda binlerce güneş panelleri kullanılmaktadır.

Güneş panelleri sayesinde ciddi oranlarda enerji üretimi sağlanır. Güneş panelleri sadece belli boydaki ışıkları enerjiye dönüştürebilir. Geri kalan büyük miktarda hücreyi oluşturan madde tarafından ya emilir ya da geri yansıtılır. Güneş paneli kullanımında dikkate alınması gereken nokta mevsimlere bağlı olarak farklı açılarda panellerin yönünü güneşe çevrilmesidir. Türkiye coğrafi şartların da ise bu açı kış aylarında 60 derece kış eğimi olması gerekir. Bunun nedeni kış aylarında panellerin üzerine kar birikmemesi ve panellerin donmaması içindir. Solar lamba fiyatları ise işlevine verdiği enerjiye göre farklılık gösterir.

Türkiye'de Güneş Paneli Kullanımı

Enerji sektörünün özellikle elektrik üretiminin yükünü büyük ölçüde azaltacak olan güneş panelleri ülkemizde yaygın değildir. Fakat her geçen gün güneş panelleri yaygınlaşıp hızla yapımı çoğalmaktadır. Aksaray, Eskişehir(çifteler) başata olmak üzere artık birçok ilde güneş paneli kullanımı aratmaktadır. Güneş panellerini bir birine ekleyerek yüksek voltajda elektrik üretmek mümkündür. Geleceğin enerji kaynaklarından bir tanesi güneş panelleri olacaktır.

Solar lamba fiyatları ise; ebat ve voltajına göre değişmektedir. Ebat ve voltaj arttıkça fiyatta artmaktadır. Güneş ten üretilen enerji bedava enerji anlamına gelir. Çevreye bir zararı bulunmaz. Buna ekstra ülke ekonomisine fazlası ile katkıda bulunur.

Solar lambaların kullanım alanları ise;

  • Sokak lambaları
  • Bahçe aydınlatma.
  • Kamp alanı aydınlatma,
  • Çiftlik aydınlatma,
  • Arazi aydınlatma.
  • Trafikte kullanımı yapılır.

Avrupa ve birçok ülkeye oranla bizim ülkemizde güneşlenme süresi fazladır. Bu güneşi verimli bir şekilde kullanmak yine bize bağlıdır. Güneş panellerinden elektrik üretip dış ülkelere elektrik konuşunda bağımsızlığımızı sağlayabiliriz. Solar lamba fiyatları tüm ekipmanları ile birlikte aldığınız taktirde 250 TL gibi bir fiyattır. Bu da evinizin aydınlatmasına yetecektir. Yani bir kez solar lamba alıp kullanmak yaklaşık üç aylık elektrik faturasına denk gelmiş olacaktır. Solar lambayı kullanmak arıcılar, çiftçiler, köylüler, çobanlar, defineciler, avcılar, kampçılar idealdir. Taşınabilir jeneratörler fazlası ile eziyetli olduğu için solar lamba kullanmak daha doğru bir karar olacaktır elbette. Solar lamba fiyatları arasında çok fazla bir dengesizlik yoktur. Kaliteli solar lambalar benzer fiyatlardadır.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023