Boncuklu İğne Oyaları Nasıl Yapılır

Boncuklu İğne Oyaları Nasıl Yapılır
Boncuklu İğne Oyaları Nasıl Yapılır Harun Baskan
Bu içerik 5911 kez okundu.
Reklam

İğne Oyası tarihten günümüze gelen vazgeçilmez bir el sanatıdır. Sade iğne oyaları oldukça şık olsa da boncuklu iğne oyaları çok daha şık bir görüntü oluşturuyor. Uzun bir iğne ve ipek iplik ile yapılan iğne oyası birbirine eklenen düğümlerden oluşuyor. Bu düğümlerin arasına eklenen küçük boncuklar İğne oyalarına çekicilik katmaktadır. Anlatımı her ne kadar kolay gibi gelse de İğne Oyası yapımı el işleri arasında en zor olanlardandır. İğne Oyası dikkat, özen ve beceri ister. Bittiğinde ortaya çıkan sonuç da verilen emeğe değen bir görünü olur.

Boncuklu İğne Oyası En Çok Neylere İşlenir?

İğne oyası birçok farklı alana işlenerek şıklık katar. Ancak boncuklu iğne oyaları sıklıkla tülbentlere ve başörtülerine işlenerek hem şıklık katıyor hem de el becerisi sergilenmiş oluyor. Elbette yakalara, Havlu kenarlarına, yatak örtülerine ve oda takımlarına da boncuklu iğne oyaları işleniyor ve farklı bir güzellik sağlanıyor.   

Bohça kaplarında farklılık isteyenler

Boncuklu iğne oyaları çeyiz ve bohçalara zenginli katar. Aynı zamanda Bohça kaplarına bir farklılık katmak isteyen genç kızlar için boncuklu iğne oyaları istenilen sonuca ulaşmak için iyi bir seçenek. Boncuklu İğne oyalı işlenmiş bohçaların hem oldukça dikkat çekici olacağı hem de karşı tarafı etkileyeceği kesin. Hem içinde hem dışında iğne oyası işlemeleri kullanılan bohçaların genç kızın erkek tarafında ki izlenimi için olumlu yönde bir etkiye sahip oluyor.

Tarihten Günümüze iğne oyasının uğradı değişiklik

Eskiden iğne oyası kadınlar tarafından içlerinde ki duyguları yansıtmak için işlenirdi. Savaştan barışa, mutluluktan hüznüne içlerindeki tüm duyguları bu oyalara işliyorlardı. İğne oyaları genellikle tülbentlere işleniyordu, içlerindeki duyguları üstlerinde de taşıyorlardı böylelikle. İğne oyları için sadece iğne ve ipek iplik, süslemeleri için ise boncuk ve misina kullanıyorlardı.

Günümüzde İğne oyası sadece ipek iplikten değil aynı zamanda naylon iplikle de yapılıyor. Artık kadınlar duygularını işlemek için iğne oyası ile uğraşmasa da işleyenler bu esnada rahatlarlar. Eskiden yöreden yöreye farklılık gösteren oyalar yıllar içerisinde de farklılık göstermeye devam etti. Hala yer yıl bir sürü yeni iğne oyası örnekleri çıkıyor ve hızla dünyanın her yerine yayılıyor. Artık sadece bir yöre de bulunan örnekler kalmıyor, isteyen herkes her yörenin örneklerini bulup işleyebiliyor. Her zevke ve her alana uygun farklı iğne oyası örnekleri bulunuyor. Bu örnekler hem şıklık katıyor hem de geleneksel bir görüntü sağlıyor.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023