Pedagoglarla Çocukların Dünyası

Pedagoglarla Çocukların Dünyası
Pedagoglarla Çocukların Dünyası Harun Baskan
Bu içerik 766 kez okundu.
Reklam

 

Pedagoglar kimdir?

 

            Pedagoglar, çocukların kendi iç dünyalarında çözümleyemediği durumlarda onlara destek olmak ve yol göstermek için farklı yöntemler uygulayarak tespit eden uzman psikologlardır. Çünkü uzun zaman önce üniversitelerde pedagoji bölümü kapatılmıştır. Fakat günümüzde psikologlar aynı şekilde çocukları için destek isteyen anne ve babalara yol göstermektedirler. Aynı zamanda çocuklarla vakit geçirerek onların gelecekte daha sağlıklı bireyler olarak hayatlarına devam edebilmeleri için yardımcı olurlar. Hatta psikologlarda yüksek lisansını çocuk pedagojisi üzerine yapanlar  çocuk pedagog seçimi için daha iyi olabilir.

 

 Pedagoglar hangi yöntemleri kullanır?

 

            Pedagoglar, kimi zaman konuşarak kimi zamanda rol oyunları ya da oyun yöntemleriyle çocukların dünyasındaki duygularını anlayabilmek için yöntemler uygulayabiliyor. Çünkü çocukların kendilerini en rahat hissettiği ve en iyi ifade edebildikleri zaman oyun alanlarıdır. Oyun alanı kendilerini güvende hissederek rahat davrandıkları yerdir. Tamamen oyun olduklarını bildiği için tekrar etme şanslarından dolayı bu yöntemler esnasında karşılaştıkları sorunları tekrardan çözüm üretebilme şansına sahip olduklarını biliyorlar ve çocuk pedagog İstanbul merkezilerinde en sık kullanılan yöntemlerden bir tanesi oyunlardır.

 

            Buna rağmen yine de bazen karşılıklı konuşmakta gerekebiliyor. Belli bir zaman geçirdikten sonra güven hisseden çocuklar kendilerini daha rahat anlatabiliyorlar. Çocuklar için www.psikolium.com olarak en dikkat ettiğimiz konu onların kendilerini güvende hissetmeleridir. Bu yüzden uzman psikologlarımız, mümkün olduğunca hassas davranarak öncelikle anne ve babalardan bilgileri alarak sonrasında çocuklar için en uygun olan yöntemleri belirleyerek, programlarını hazırlamaktadırlar.

 

 Pedagoglarla seanslar ne kadar sürer?

 

            Pedagoglarla yapılan seanslar, alınan bilgiler ve çocuk ile yapılan ilk tanışma seansından sonra belirlenebilir en sağlıklı olarak. Bu yüzden çok net bir şey söylenememekle birlikte genelde haftada bir kez olacak şekilde 4 seans ilk etapta yapılan programdır. Programın devamıyla sonraki dönemlere karar verilebilecektir. Kimi zaman online olarak da uzman psikologlarımız destek verebilmektedir anne ve babalara. Bu yüzden pedagog fiyatları hakkında da net bir şey söylemek mümkün değildir. Bazı durumlarda uzun süreli programlarda Psikolium olarak paketlerde oluşturularak hizmet verilebilmektedir. Yine de daha detaylı bilgi alınmak istendiğinde sormak istediğiniz her konudaki sorularla ilgili danışmanlarımız yardımcı olacaklardır.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023