İmplant Nedir Ve Tedavi Yöntemi Nasıl Gerçekleşir ?

İmplant Nedir Ve Tedavi Yöntemi Nasıl Gerçekleşir ?
İmplant Nedir Ve Tedavi Yöntemi Nasıl Gerçekleşir ? Harun Baskan
Bu içerik 832 kez okundu.
Reklam

İmplant Nedir?

 

            Bir günde implant, son yıllarda hızla gelişen teknolojiler sayesinde artık mümkün. Bu tedavi yönteminin nasıl gerçekleştiğini açıklamadan önce gelin implantın ne olduğunu açıklayalım. İmplant, çene kemiğine yerleştirilmekte olan, son zamanlarda güvenilirliğini fazlasıyla kanıtlamış ister bir diş eksikliği için ister tüm diş eksiklikleri için kullanılan diş kaplama yöntemidir.

 

 İmplant Yapacak Kişinin Dikkat Etmesi Gerekenler

 

            Lamine tedavisi uygulaması gerçekleştirecek olanların dikkat etmesi gereken 3 önemli konu vardır. Bunlardan ilki ve en önemlisi, bir günde implant uygulayacak doktorun seçimidir. Diş hekimi tercihi yaparken mutlaka tecrübeli, bilgi ve becerisi üst düzeyde olan bir hekim seçiniz. İmplant tedavinizi gerçekleştirecek hekiminizi iyice araştırıp ondan sonra tercih ediniz.

 Dikkat edilmesi gereken ikinci önemli konu ise, implantın markasıdır. Titanyum esaslı bir malzeme olan implant, özel malzemeler ve özel yöntemlerle kaplandığında iyileşme süresi çok kısa oluyor. Bu nedenle mutlaka kullanılan markalara özen gösterin. Üçüncü konu ise, implant tedavisinde planlama ve uygulama oldukça önemlidir. Dikkat edilmediği takdirde tedavi tehlikeli bir sürece girebilir.

 

 Bir Günde İmplant Nasıl Yapılır?

 

            40 yılı aşkın bir süredir başarılı bir şekilde uygulanan implant, günümüzde oldukça gelişmiş bir hale getirilmiş ve hemen hemen her hastaya uygulanabilen bir tedavi yöntemi haline dönüştürülmüştür. Her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte implant, ağır diyabet hastaları, kanser hastaları da dahil olmak üzere her hastaya uygulanabilmektedir. Gelişen teknoloji sadece her hastaya uygulanabilme durumunu ortaya çıkarmamış, aynı zamanda implant süresini kısaltmayı da başarmıştır.

 

            Gelişen tedavi yöntemleri ve görüntüleme teknikleri sayesinde, implant tedavisi 1 güne indirgenmiş, eksik dişin çok kısa bir sürede tamamlanması sağlanmıştır. Peki, bir günde impant yapılması nasıl mümkün olmaktadır?

 

            Öncelikle implant yapılacak olan kişinin kemik ve yumuşak dokuları 3 boyutlu olarak taranmaktadır. 3 boyutlu tarama sayesinde tedavi görecek kişinin durumu sanal ortama aktarılmış olur. Bu sayede kemiğin nerde bulunduğu, nerede hangi damar ve sinirlerin var olduğu üç boyutlu olarak incelenmekte ve implant tedavisi rahatça planlanmaktadır. Sanal ortam sayesinde kısa sürede bir şablon oluşturulabilir ve implant işlemine başlanabilir.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023