Enerji Kimlik Belgesi Nasıl Alınır?

Enerji Kimlik Belgesi Nasıl Alınır?
Enerji Kimlik Belgesi Nasıl Alınır? Harun Baskan
Bu içerik 666 kez okundu.
Reklam

  Enerji kimlik belgesi nedir? Enerji kimlik belgesi, artık yasalarca da zorunlu tutulmuş olan bir belgedir. Bir konut satın alırken veya herhangi bir konutu kiralarken, binaların enerji verimliliğini belirten bu belgeler dikkate alınacak. Yani binanız enerji verimliliği bakımından değerlendiriliyor olacak. 2011 yılında yürürlülüğe giren bu belgeyi almadan önce binanızın yalıtımını gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Binanızın enerji kimlik belgesinde D sınıfı veya üstü çıkması gerekmektedir. Eğer çıkmıyorsa TSE825 kriterlerine uygun adımlar izlemeniz ve uygulamalar yapmanız gerekmektedir.

Bu belgenin geçerlilik süresi 10 yıl olarak belirtilmektedir. Eğer herhangi bir değişiklik söz konusu ise belgenin 1 yıl içerisinde değiştirilmesi söz konusudur. Enerji kimlik belgelerinin alınması için belirlenen son tarih 2 Mayıs 2017'dir. Bu tarihe kadar belgelerin alınması gerekmektedir. Belgenin binanın tamamı için hazırlanması da belirtilen şartlar arasındadır.

Enerji Kimlik Belgesi Nasıl Alınır?

Belgeyi alabilmek için eğer mevcut bir binanız var ise, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş uzman kişiler tarafından gerekli düzenlemeler yapılmaktadır. Enerji verimliliği danışmanlık şirketleri bu konuda hizmet sağlamaktadır.  Enerji kimlik belgesi vermek için yetkili kuruluşlar ve kişiler meslek odalarından SMM belgesine sahip mühendisler ve mimarlardır. Yeni yapılacak olan binalar için bu kişiler, bu desteği verebilmektedir.

Bina Enerji Kimlik, kendi bünyesinde barındırdığı uzman EKB uzmanları ile bu desteği sağlamaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan mühendislerle, binanızın enerjisi artık belgelenebilir. 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023