Osgb İle Çalışmak İçin Ne Yapılmalı?

Osgb açılımı Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi demektir. Osgb kuruluşları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ve iş ve işçi sağlığı ve güvenliği konusunda işyerlerine hizmet veren kuruluşlardır.

Osgb İle Çalışmak İçin Ne Yapılmalı?
Osgb İle Çalışmak İçin Ne Yapılmalı?
Bu içerik 948 kez okundu.
Reklam

Osgb açılımı Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi demektir. Osgb kuruluşları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ve iş ve işçi sağlığı ve güvenliği konusunda işyerlerine hizmet veren kuruluşlardır. 30 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 6331 sayılı olan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile belirtildiği gibi; ikiden fazla kişi çalıştıran şirketler iş güvenliği uzmanı ile işyerinde sağlık hizmeti verecek olan işyeri doktoru ve sağlık personeli bulundurmalıdır. Bu kurumun yükümlülüğüdür. Bu konuda işveren Osgb’den yardım alabilir. İşyerinde yapılan işin niteliği ve çalışan kişi sayısı bu verilecek sağlık ve güvenlik biriminin hizmet süresini etkilemektedir. Son yapılan düzenlemelerle bir işyerinde tek bir kişi bile çalışıyorsa ona Osgb hizmeti verilmelidir.

 

Osgb İstanbul’da Kaç Firma Hizmet Veriyor?

 

Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi ile işyeri için görevlendirilmiş bir iş güvenliği uzmanı ayarlayacaksak bu konuda yetkilendirilmiş bir firmadan bu kişiyi ayarlamamız gereklidir. Bu kişinin çalıştığı firmanın osgb yetkilisi olup olmadığını anlamak için https://isgkatip.csgb.gov.tr/Logout.aspx sayfasından bakmak yeterlidir. Bu konuda İstanbul’da 600den fazla firma osgb yetkilisi olarak hizmet vermektedir. Osgb İstanbul firmaları listesi için osgb İstanbul sayfasına bakabilirsiniz. Bu sayfada osgb İstanbul firmalarının bütün iletişim adresleri bulunmaktadır. Bulunduğunuz ilçe veya semte en yakın firma ile iletişime geçip osgb İstanbul için şirketinize en yakın olan firmadan iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi talep edebilirsiniz. Bu işte ücret konusunda her firma farklı teklif verebileceği için çalışacağınız firmayı kendiniz seçebilirsiniz.

 

Osgb Nedir, Görevleri Nelerdir?

 

Osgb, ortak sağlık ve güvenlik birimleri demektir. Osgb nedir ve ne iş yapar? Herhangi bir işyerinde bir kişi bile olsa çalışan eleman varsa bu kişinin iş güvenliği ve sağlığını işverenin sağlaması gerekmektedir. Bu konuda işverenin osgb firmalarından biriyle anlaşıp çalışanları için iş güvenliği uzmanı ve aile hekimi ayarlaması gerekmektedir. Osgb firması ile anlaşan işyeri sahibi bu konudaki sorumluluğunu firmaya devretmiş olur. Osgb nedir sorusundan sonra sıra osgb’nin görevleri nelerdir sorusuna cevap vermeye geldi. Osgb; işyeri hekimliği, işyeri güvenliği uzmanlığı, iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, risk analizleri, acil durum eylem planı, rehberlik ve danışmanlık hizmeti konularında çalışmalar yapmaktadır. Osgb ile ilgili birçok firma ve bu firmaların internet adresleri vardır. Buralardan firmaların faaliyetleri, yaptıkları eğitim ve yetiştirme programları, çalışanlarınıza yapacakları faaliyetlerle ilgili bilgi alabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için lütfen http://www.eforosgb.com/ sitemizi ziyaret ediniz .

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023