Şırnak Aşiretlerinden Referandum Kararı

16 Nisan 2017'de yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunda Şırnak'ın büyük aşiret ve ailelerinden Jirki aşireti ve Haşimoğlu ailesi 'Evet' oyu kullanma kararı aldıklarını açıkladılar.

Şırnak Aşiretlerinden Referandum Kararı
Şırnak Aşiretlerinden Referandum Kararı
Bu içerik 1390 kez okundu.
Reklam

Şırnak'ın ileri gelen aile ve aşiretleri referandum kararlarını açıkladı. 16 Nisan'daki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne değişikliğine yönelik referandumda "evet" oyu kararı aldıklarını açıkladılar. 

Şırnak'ın büyük aşiretlerinden Jirki Aşireti lideri Cemil Öter ve Haşimoğlu ailesi adına Heşar Haşimoğlu kararlarıyla ilgili açıklama yaptılar. 

Jirki Aşireti sözcüsü Cemil Öter "Aşiret olarak referandumda, 'evet' oyu kullanacağız. Cumhurbaşkanımızın arkasındayız" 

Haşimoğlu ailesi adına Heşar Haşimoğlu: "Ülkemizin bekası ve istikrarı, milletimizin geleceği ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunların bozulması, en önemlisi de daha güçlü bir Türkiye için oyumuzun rengi, 'evet' olacaktır" 

Cemil Öter, aşiretlerinin 30 binden fazla nüfusa sahip olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanını halkın seçecek olması çok önemli. Aşiret olarak  referandumda, 'evet' oyu kullanacağız. Cumhurbaşkanımızın arkasındayız." dedi.

Şırnak'ın Silopi ilçesi ileri gelen ailelerinden Haşimoğlu ailesi sözcülüğünü yapan Haşim Haşimoğlu referandumda, "evet" oyu kararını verdiklerini söyledikten sonra, 2008 yılından itibaren siyasi olarak ailece Ak Parti kararı aldıklarını belirtti.

Haşim Haşimoğlu; "AK Parti'ye geçtiğimiz günden bu yana hiçbir güç ve tehdit bizleri AK  Parti'den ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolundan  çevirememiştir. İlk gün olduğu gibi bugün de ailemiz ve bizimle hareket eden  Silopili hemşehrilerimizle AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında ve  yolunda olduğumuzu beyan etmek üzere bir araya geldik.

Ülkemizin geleceği için belirleyici özellikteki 16 Nisan'daki halk  oylamasında ülkemizin bekası ve istikrarı, milletimizin geleceği ve ülkemiz  üzerinde oynanan oyunların bozulması, en önemlisi de daha güçlü bir Türkiye için  oyumuzun rengi, 'evet' olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ve özellikle bölgemiz 2002  yılından sonra Sayın Erdoğan ile hizmet, özgürlükler gördü ve insan hakları  gördü. Ülkemizin kalkınmasına, Sayın Cumhurbaşkanımızın ülke içerisindeki ve  Ortadoğu'daki hakimiyetine, Avrupa'ya olan tutumuna tahammül edemeyen dış güçler  yolunu kesmek için her yolu denediler. Ama Allah'ın izniyle başaramadılar ve  inanıyorum ki; bölge halkı ve Türkiye milleti bir daha böyle çirkin oyunların  oynanmaması için referandumda, 'evet' diyecektir.

Çıkacak sonuç anayasanın daha sivil ve demokratik  hazırlanmasına da yol açacaktır. Ülkemizin zor gününde yollara çıkıp, canımızı  ülkemize feda ederek, tankların önüne yattıysak sandıkta da gereken cevabı  vermeli, 'evet' demeliyiz." şeklinde konuştu.

HaberMat.comhttp://www.habermat.com/haber/252/sirnak-asiretlerinden-referandum-karari.html

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023