Bel Fıtığı Nedir ?

İnsan vücudunun omurgasında çok sayıda kemik bulunmaktadır. Omurganın ve omurgadaki kemiklerin esnek olmasını sağlayan dairesel diskler bulunur.

Bel Fıtığı Nedir ?
Bel Fıtığı Nedir ?
Bu içerik 1228 kez okundu.
Reklam

İnsan vücudunun omurgasında çok sayıda kemik bulunmaktadır. Omurganın ve omurgadaki kemiklerin esnek olmasını sağlayan dairesel diskler bulunur. Bu diskler omurganın daha esnek olmasını sağlar. Bel fıtığının nasıl oluştuğu ise bu disklere bağlıdır. Eğer bu disklerde yerinden oynama gibi bir durum olmuşsa bel fıtığı başlangıcıdır. Yerinden oynamış olan bu diskler beyne mesaj veren sinirler üzerinde baskı yapar ve bu baskılar şiddetli ağrılara yol açabilir. Bel fıtığı genelde ağır işlerde çalışan insanlarda görülür. Sürekli ağır eşyaları kaldıran nakliyeciler gibi çalışanlarda sık rastlanan bir rahatsızlıktır.

Bel Fıtığının Belirtileri Nelerdir ?

Bel fıtığının belirtileri genelde bel ve bacak bölgesindeki çok şiddetli ağrılardır. Fakat bu ağrılar kasların zorlanması gibi durumlarda da ortaya çıkar. Sağlıktan daha önemli bir şeyin olmadığı bu dönemde bu tür ağrılarınız varsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz. Bel fıtığı ağrıları aniden ortaya çıkan ve son derece keskin ağrılardır. Kişinin öksürmesi veya hapşırması durumlarında da etkisini göstermektedir.

Belirti Göstermeyen Bel Fıtığı

Bu tür bel fıtığı rahatsızlıklarında belirti görülememesinin sebebi ise diskin çok az bir oynama yapması ve sinirlere çok az bir baskı yapmasıdır. Doktor kontrolünde bel fıtığı olduğunuzu öğrenirseniz şaşırmamanızı dilerim çünkü nadirde olsa bu durumlar tıp dünyasında görülebilmektedir.

Bel Fıtığı Tedavisi

Bel fıtığı tedavisi günümüzde elbette mümkün. Gelişmiş teknoloji sayesinde erken teşhis konarak tedaviye en kısa zamanda başlayabilirsiniz. Öncelikle bel fıtığının boyutunu araştırmalısınız, tabii kendi başınıza değil doktorlar yardımıyla bel fıtığı derecenizi öğrenip ona göre bir tedavi yolu seçmelisiniz. Bazı hekimlerin verebileceği yanlış kararlarla gereksiz bir ameliyata girebilir ve sağlığınızın dengesi etkileyecek hasara yol açabilirsiniz. Ameliyat olmadan önce birden fazla hastanede kontrol yaptırılmalı ve bel fıtığı ilerlemişse ameliyatsız çözümlerle vakit kaybetmemelisiniz. Bel fıtığı tedavisi için çevrenizdeki en başarılı hastaneye gitmenizi öneririz. bel ve boyun fıtığı ameliyatında en iyisi Marmara Ağrı Merkezi'dir

Bel Fıtığı Ameliyatı

Bel fıtığı ameliyatı olmanızı gerektiren durumda olduğunuzdan emin olun. Sadece bir doktora bağlı kalarak ameliyatı kabul etmeyin. Birkaç farklı hastanede gerekli tüm tetkikleri yaptırın ve sonuçların hepsinde bel fıtığı ameliyatı  olmanız gerekiyorsa en başarılı cerraha gidin ve ameliyatınızı olun.  

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023