Ortam Ölçümünüzü Yaptırdınız Mı ?

İş sağlı ve güvenliği konusunda çoğu işletmenin bilmesi gereken ve yaptırması zorunlu bir çok uygulama vardır.

Ortam Ölçümünüzü Yaptırdınız Mı ?
Ortam Ölçümünüzü Yaptırdınız Mı ?
Bu içerik 878 kez okundu.
Reklam

İş sağlı ve güvenliği konusunda çoğu işletmenin bilmesi gereken ve yaptırması zorunlu bir çok uygulama vardır.Bunlardan birisi de gürültü ölçümlerinin içerisinde yer alan ortam ölçümleridir. Ortam ölçümleri değerleri standartların üstünde olduğunda, bakanlık işletmeleri işçi sağlığını bozduğu gerekçesiyle yasal cezalara çarptırabiliyor. İnsan kulağının duyabildiği orta ve yüksek değerdeki frekansların vurgulandığı ses birimine desibel denmektedir.

Ortam ölçümleri ses dalgalarının frekanslara ve desibellere çevrilmesiyle yapılabilmektedir. Bir insanın ortalama dayanabildği ses düzeyi desibel olarak 140 db dir. 140 desibel de insan kulağının zarının yırtılmasına ve işitme sistemine büyük zarar verdiği kanıtlanmıştır. İş yerlerinde bakanlığın düzenlemesiyle getirilen 8 saatlik çalışma sonunda taban 80 db'i, tavan değerler ise 135 db'i aşamaz.

Haftalık olarak günde 8 saat çalışan bir insanın maruziyet değerleri ise ortalama 87 db'i geçemez. İş kanunları gereği her işletmenin zorunlu olarak yaptırması gereken ortam ölçümleri, çevre ve insan sağlığına verilen önemi bir kez daha kanıtlamıştır. İşverenler ortam ölçümlerini yaptırarak, risk değerlendirmeleri sonuçlarına göre risk analizini belirler ve işçi sağlığını destekler. İş yerlerinde işçilere takılan dozimetre aracılığıyla bu ölçümleri yaptırmak mümkün. Dozimetreyi kulağa yakın bir yere yerleştirerek 8 saatlik bir ölçüm yapılabilir.

Gün içerisindeki tüm sesleri alan ve hafızasına kaydeden cihaz gün sonunda alınan frekansları desibel cinsine çevirerek ölçümü tamamlar. Ortam ölçümleri iş yeri sahibinin kendi imkanlarıyla yapması hiç bir sonuç doğurmaz bakanlık onaylı iş sağlığı analizi yapan firmalar aracılığı ile yapılması zorunludur.

site: prosafety.com.tr ile ilgili görsel sonucu

Ortam Ölçümünü Yapabilecek Olan Firmalar

Piyasada işinde uzman olan bir kaç firma yer almaktadır. Her işte olduğu gibi yasal zorunlulukların getirdiği öncelikler doğrultusunda doğru kişilerle çalışmak her zaman önemlidir. İşveren ve işçi sağlığı açısından doğru sonuçlar alabilmek için işini doğru yapan insanlarla iş yapmak kayda değerdir. Ortam ölçümü yapan firmalardan ise araştırmalar sonucunda prosafety.com.tr adresi ortaya çıkmıştır. Çevre ve iş kanunlarına uygun bir sistemde çalışan firma bugüne dek  doğru analizler ve araştırmalar yaparak müşterilerine destek sağlamış, ortam ölçümünün yanı sıra bir çok alanda faaliyetini sürdürmektedir. 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023