Ülkemizde Döviz Kuru

Ülkemizde Döviz Kuru

Ülkemizde Döviz Kuru
Ülkemizde Döviz Kuru
Bu içerik 739 kez okundu.
Reklam

 

Gerek dolar olarak gerekse de Euro olarak baz alındığında ülkemiz sınırların oldukça büyük bir öneme sahiptir, üstelik de Türk lirasına kıyasla da değerleri oldukça yüksektir. Pek çok büyük işletmelerin yanı sıra hacmini genişletmeye çalışan işletmelerde yapılan ticaretlerin çoğunda kullanılan dolar ne kadar sık kullanılırsa kullanılsın bilindiği gibi tüm Dünya için geçerli olan para birimi Euro’du. Pek çok ihracat ve ithalat yapan firmalar ürünlerini satarken ya da ham madde satın alırken genelde dolar kurlarını kullanarak alışverişlerini gerçekleştirir. Bu bazen şirketlerin lehine olsa da doların yükselişe geçtiği son dönemlerde pek de mantıklı gelmemektedir firmalara.

Döviz ile Ödenen Gayrimenkul Kiraları

Ülkemizde ki pek çok ev ve işyeri sahipleri dolar kurlarının yükselmesi ile durumu fırsat bilmişlerdir. Geçtiğimiz senelerde de daha çok yurt dışından gelen vatandaşlarımızın mülklerini kiraya verdiklerinde  bu şekilde ödeme talep ederlerdi hatta bir dönem evler kiralanırken kişilerde direk dolar ne kadar soruları akıllara gelmiştir. Değerinin 4,00 TL ye yaklaşığı şu günlerde dolar altın çağını yaşıyor diyebiliriz, yeni tarzlarda yapılan binalardaki çeşitli özellikler ile satışa sunulan evlerin bedelleri artık dolar bazında talep edilmektedir. Bu konudaki görüşlerin bazıları artan dolar fiyatlarını fırsata çevirmeye çalıştıkları düşünürken bazıları ise tamamen Avrupa'dan özenti yaşamın bir eseri olduğunu düşünmektedir. Hangi görüşü savunursanız savunun günlük hayatımızda bile bu kadar derine nüfuz etmektedir.

İlaç Sektöründe Dolar Kurları

Ülkemizde dolar ne kadar diye sorduran bir başka sektörde sağlıktır,  özellikle bilinen kanser ilaçları ya da diğer ağır hastalık diye nitelendirebileceğimiz hastalıklarda tedavi için kullanılan ilaç ve tıbbı cihazların çoğu da yurt dışından ithal edildiği için haliyle dolar fiyatı ile oldukça yakından ilgilidir. Genel anlamda ülkemizde bu tür masrafların çoğunluk kısmını bağlı bulunulan Sosyal Sigortalar Kurumu veya kişilerin Özel Sağlık Sigorta firmaları tarafından karşılansa da, kansere yakalanmış ve hiç bir sosyal güvencesi olmayan kişiler için tam bir felaket halini almaktadır. Bu kadar çok hayatlarımıza karışan bu yabancı para birimini bu kadar değerlendiren de yine bizleriz aslında.

 
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023