Tarihi Kucaklayan Sultanahmet Camii

Tarihi Kucaklayan Sultanahmet Camii

Tarihi Kucaklayan Sultanahmet Camii
Tarihi Kucaklayan Sultanahmet Camii
Bu içerik 847 kez okundu.
Reklam

 

Tarihi dokuları merak eden turistler için İstanbul’da gezilecek yerler listesinin başında yer alan Sultanahmet Camii her zerresi ile Osmanlı tarihini ve incelikli klasik mimarinin özelliklerini yansıtmaktadır.

Sultanahmet Camii

Adından da anlaşıldığı üzere Sultanahmet Camii Osmanlı padişahı 1. Ahmet tarafından 1609 – 1617 yılları arasında özel olarak yaptırılmıştır. Dönemin en iyi mimarlarından Mimar Sedefkar Mehmet Ağa’nın incelikli araştırma ve projeleri neticesinde kısa sürede bütün ihtişamı ile tamamlanan cami Topkapı Sarayı’ndakilerin ibadet merkezi olmuştur.

Sultanahmet Camii Mimarisi

Dış görünümü itibariyle son derece muazzam ve gösterişli olan cami büyük avlusu, minareleri ve iç mimarisiyle de oldukça büyük ilgi görmektedir.

6 adet minaresi olan Sultanahmet Camii mimarisi ve özellikle iç dekoru ile dikkat çekmektedir. Devekuşu yumurtasından avizeleri, desenli camlar ile yaratılan doğal aydınlatması, İznik çinileri ve mermer mihrabı ile büyüleyici olan Sultanahmet Camii mimarisi ve motifleri hakkında merak ettiğiniz her şeyi http://www.sultanahmet.gen.tr/ adresinde bulabilirsiniz.

Sultanahmet Camii Hakkında Bilgi

Sultanahmet Camii ile ilgili pek çok tarihi bilgiye birinci kaynaklardan ulaşan ve yayınlayan sitede Sultanahmet Camii hakkında her şeyi bulabilirsiniz. Ne zaman ve nasıl yapılmıştır, yapılış aşamaları nasıldır, akustik ve iç dizaynı hangi temellere dayandırılmıştır ve daha da önemlisi dönemin koşullarına göre nasıl yorumlanmıştır, hepsine bu siteden ulaşabilirsiniz. Sitede gerçek bilgilere ulaşarak turist cazibesi olan Sultanahmet Camii’ni yakından tanıyabilirsiniz. 

Adres: http://www.sultanahmet.gen.tr

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023