İftar Saati & Cuma Mesajları

İftar Saati & Cuma Mesajları
İftar Saati & Cuma Mesajları Harun Baskan
Bu içerik 730 kez okundu.
Reklam

Cuma günü İslam alemi için çok önemli bir gündür. Hz.Peygamber Efendimiz(s.a.v.) hadislerinde bir çok defa Cuma namazının önemine değinilmiştir. Cuma gününün önemli olmasının farklı nedenleri vardır. Hz.Adem (a.s.) Cuma günü yaratılmıştır, Cuma günü cennete girmiş ve Cuma günü cennetten çıkarılmıştır. Aynı zamanda hadislerde kıyametinde Cuma günü kopacağı söylenmektedir. İslam alemi için çok önemli olan Cuma günü ise bir çok müjdeyi içinde barındırmakta ve bu müjdeleri müminlere sunmaktadır.

Cuma günü duaların kabul olduğu bir saat vardır. İcabet saati denilen bu saati yakalayan kimsenin duası geri çevrilmez. Hz.Peygamber Efendimiz(s.a.v.) bu konuda belirttiği hadise göre kedisi bu saati biliyordu ancak bu O’na unutturuldu. Bunun nedeni ise insanların tek bir vakit değil Cuma gününün tamamını ibadet yaparak geçirmelerini sağlamak ve bu vakti gizli tutarak insanların daha çok ibadet etmesini sağlamaktır. Aynı zamanda iki Cuma arasındaki namazı kılan kişilerin günahlarının af olunacağı da hadislerde belirtilmektedir. Verilen bu müjdelerin yanı sıra Cuma namazını terk etmemenin önemini ise üç Cuma namazını terk edenin kalbinin mühürleneceği sözü ile vurgulanmaktadır.

Müslümanların bu günlerde birbiri ile iletişime geçmesi, kaynaşması, hal hatır sorması, akrabaların birbirini hatırlaması, küslerin barışması da günün değerini ortaya koymaktadır. İnsanlar çevreleri ile cumalaşmak için Cuma mesajları göndererek insanların kalplerini yumuşatmaktadır. Cuma mesajları İslam dininin güzelliğini vurgulayan ve insanların hoşuna gideceği sözlerden oluşabileceği gibi din konusunda farklı bilgiler edinebileceği mesajlardır. Bu mesajlarda İslam dininin önemli kuralları hatırlatıldığı gibi şiirsel olarak da Cuma mesajları insanlar arasında gönderilebilmektedir.

Cuma günleri müminler beden temizliğine de önem vermesi gerekmektedir. Bu günlere ulaşıldığında gusül abdesti almak, temiz ve güzel giyinmek, güzel kokular sürünmek, tırnak kesmek oldukça önemlidir. Cuma namaz saati öncesinde vaaz dinlemekte insanın o günün sevaplarına nail olması için bir vesiledir. Temizliğin yanı sıra dualar da bugün çok makbuldür. Yukarıda belirttiğimiz gibi icabet saatini yakalamak için bolca dua etmek ve bolca salavat getirmek çok önemlidir. Cuma gününe özel duaları araştırarak bu duaları sıklıkla tekrarlamak mümin için oldukça faydalıdır.

Müminlerin bayramı olan Cuma her hafta tekrarlanması ile de İslam aleminin kardeşliğinin her zaman pekişmesine bir vesile olmaktadır. Bu günlerde insanlara daha yumuşak davranma ve onları kırmamak içinde ayrıca bir özen göstermek insanların manevi yönlerini geliştirmeleri için bir fırsattır. Birbiri ile küs olan insanların Cuma mesajları göndermeleri onların birbirine olan eski muhabbetlerini hatırlatacağı ve günün mübarekliği ile tekrardan barışmaları ile İslam dininin küs kalmama ilkesinin de yerine getirilebileceği bir gün olan Cuma gününü her açıdan iyi bir şekilde değerlendirmek gerekir. Bu günleri başlangıcından sonuna kadar iyi bir şekilde değerlendirmek müminler için paha biçilemez bir hazineye sahip olmak gibidir.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023