Abd'de Tıp Eğitimi Almak

Abd'de Tıp Eğitimi Almak

Abd'de Tıp Eğitimi Almak
Abd'de Tıp Eğitimi Almak Harun Baskan
Bu içerik 545 kez okundu.
Reklam

Amerika, dünyanın en iyi üniversitesi olan Harvard üniversitesi ile eğitimde bir numaradır. Lisans ve yüksek lisans araştırmalarıyla en iyi tıp üniversiteleri barındıran Amerika, uluslararası alanda birçok öğrencinin hayallerini süslemiştir. Amerika'da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler yüksek bilgi donanıma ve üstün yetenekliliğe sahip olmalısınız çünkü Amerika’da ki üniversiteler maddi destek durumlarında da seçici davranmaktadırlar. Amerika'ya gidip tıp eğitimini alan öğrencilerin bilmesi gereken en önemli şey Amerika'nın başvuruları değerlendirirken Amerikan vatandaşlığına önem vermektedir. Amerika'ya gidip tıp eğitimini alan öğrenciler bir taraftan liderlik, grup çalışmasına uyumluluk, sorumluluk bilinci vb. yetenekleri elde ederken diğer taraftan sabırlı davranma gibi yönlerinin bilincine varır.

 

 Giriş şartları

 

Amerika'ya gidip tıp eğitimini almak isteyen öğrencilerin belli bir konuda uzmanlaşmış yani dört senelik lisans eğitimini bitirmiş gözükmeleri şarttır. Tıp fakültelerine bilindiği üzere giriş oldukça zordur. Bu yüzden temel dersleri vermiş olmanız gerekir. Seçtiğiniz fakültenin hangi derslere önem verdiğini ve zorunlu ders yaptığını dikkatli bir araştırma sürecine tabi tutmanız gerekmektedir. MCAT sınav derecenizi belge ile ispat etmeniz gerekir. Bu sınav iyi bir İngilizce bilgisi gerektirir. Bu sınav çok önemli olup sınava girme şartı tüm fakültelerde geçerlidir. Fakültelerin oluşturduğu öğrenci seçme komiteleri başvurunuzu incelemeye alır ve seçtiklerinden bir daha form ve belge getirmelerini isterler. Bunun yanında tanıdığınız bir doktordan sizi referans göstermesini istemeli ve doktorun sizin için yazacağı 3 adet referans mektubunu komiteye iletmeniz gerekmektedir.

 

 Lisans süresi

 

Amerika'da tıp için verilen lisans süresi 4 yıldır. Fakat bazı uzmanlık alanlarında farklılık durumlarında eğitim süresi değişebiliyor. Akademik takvim Türkiye ile hemen hemen benzerdir. Yani Eylül ortalarında başlayıp Haziran ortalarında bitmektedir. Yurtdışı lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler önceden girecekleri sınavlar falan olacağı için yaklaşık bir yıl önceden hazırlıklı olmalıdır. Amerika'ya gidip tıp eğitimini almak ya da tamamlamak isteyen öğrenciler alan ve branşlara bağlı olarak yalnızca araştırmaya yönelik ödevler alacaklardır.

 

 Kariyer seçenekleri

 

Amerikan üniversiteleri dünyanın birçok yerinden şirketlerle bağlantı halinde olduğu için iş bulma zorluğu gibi bir durumla karşılaşmanız olanaksızdır. 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023