Çocuklarınız İçin En Uygun Zeka Oyuncakları

Çocuklarınız İçin En Uygun Zeka Oyuncakları
Çocuklarınız İçin En Uygun Zeka Oyuncakları Harun Baskan
Bu içerik 861 kez okundu.
Reklam

Çocuklar dünyayı oyuncaklarla öğrenir. Farklı oyuncaklar farklı gelişimsel ve eğitsel hedefleri gerçekleştirir ve bu çeşitliliği ve çocuğunuzun ihtiyaçlarını anlamak çocuğunuz için en iyi zeka oyuncakları seçerken size yardımcı olacaktır.

Aşağıda, çocukların, doğru çeşit zeka oyuncakları edinebilmeleri için bazı önemli öneriler sunulmuştur.

Yaratıcılık ve gelişim: Lewis Carroll’ın Alice’i çocukluğun özünü şu hevesli sözle özetler: “Haydi taklit edelim…” Çocuğunuzun boş bir kart kutusuyla kaç farklı şey yapabileceğini görün. Ya da örneğin: Kil, boyama, bebekler, pasteller ve oyun hamuruyla.

Zekâ gelişimi: Sadece basit bir vagonu çekerek çocuğunuz kuvvet ve hız arasındaki ilişkiyi öğrenir. Benzer nesneler: kitaplar, minyatür fırınlar, bisikletler ve bilim kitleri.

Fiziksel Gelişim: Oyuncaklar ve oyunlarla çocuklar fiziksel güç, motor becerileri, el-göz koordinasyonu ve kas kontrolü geliştirir. Bu amaca uygun oyuncaklar toplar, bisikletler, küpler, kürekler ve dışarıda oynanan oyunlardır.

Duyusal gelişim: Çocuklar dokular, kokular, renkler ve sesleri oyuncaklarla öğrenir. Bu amaca uygun oyuncaklar müzik aletleri, kil, küpler ve puzzle.

Sosyal Gelişim: Çocuklar oyuncaklarla, birbirlerini ve arkadaşlarını tanırlar. Başkalarıyla nasıl anlaşacaklarını ve kişisel ilişkilerin mekanizmasını öğrenirler. Çocuğunuz bir arkadaşıyla beraber kumdan bir kale inşa ettiğinde ne olur? Bir oyuncağı paylaşmayı reddettiğinde ne olur? Tahta oyunları, bebekler ve puzzlelar çocuğunuzun sosyal gelişimine yardımcı olabilecek oyuncaklardır.

Kişilik gelişimi: oyunlar ve oyuncaklar çocuklarda kişisel tatmin ve özgüven duygularını geliştirir ve sevdikleri ve sevmedikleri şeyler aracılığıyla kendilerini tanımalarına yardımcı olur. Bir puzzle çözmek, küplerle bir ev inşa etmek, bisiklet sürmek – tüm bu egzersizler çocuğunuzun bir başarı hissi ve öz-tatmin duyumsamasına yardımcı olur.

Çocuğunuz için en iyi oyuncaklar, eğlenceli bir şekilde zengin bir öğrenme deneyimi sağlayanlar ve çocuğunuzun temel becerilerinin gelişimine yardımcı olan oyuncaklardır. Çocuğunuza bir oyuncak satın almadan önce iyi düşünmeniz ve çocuğunuzun bu oyuncakla oynarken ne gibi bir öğrenme deneyimi geçireceğini değerlendirmeniz önemlidir.

Zeka Oyuncakları Kullanmak

Zamanla, çocuğunuz tercihlerinin, davranışlarının ve sahip olduklarının sorumluluğunu almayı öğrenecek. Aşağıda, çocuğunuzun güvenliğinden ödün vermeden sorumluluk almasına yardımcı olmanız için bazı tavsiyeler verildi:

  • Çocuğunuzla oyuncakların düzgün bakımı ve saklanması hakkında konuşun. Bir saklama yeri belirleyin ve oyuncakların yerde ya da dışarıda bırakılmasına izin vermeyin.
  • Birden fazla çocuk varsa, oyuncakları ayırın ve böylece daha küçük olanın büyük çocuğa uygun oyuncaklarla oynamadığından emin olun. Yaşça büyük olan çocuğa bu durumu ve ilgili güvenlik risklerini açıklayın.
  • Çocuğunuzun oyununa dahil olun ve güvenli oyun için iyi örnekler sunun. Oyundan sonra çocuklarınıza oyuncakları nasıl güvenle toplayacaklarını gösterin ve yavaş yavaş çocuğunuzun oyuncakların sorumluluğunu almasına izin verin.
  • Çocuğunuza güvenli olmayan oyuncakları tanımayı ve güvenlik risklerini öğretin. Oyuncaklarının zarar görüp görmediğini düzenli olarak kontrol edin (özellikle elektrikli olanları) ve bir oyuncak kırıldığında ya da tehlikeli göründüğünde size haber vermelerini söyleyin. 

Çocuklar için Uygun ve Kullanılabilir Zeka Oyuncakları

Bu bölümde, farklı yaşlardaki çocukların becerilerini ve ihtiyaçlarını tartışacağız ve her bir yaş grubu için güvenli ve uygun oyuncaklar seçeceğiz.

3-4 Yaş Zeka Oyuncakları

Bu dönemde çocuklar yetişkinlerin davranışlarını taklit etmek için hayal güçlerini kullanırlar ve fiziksel oyunlara aktif olarak katılırlar. Güvenlik tehlikeleri ve kendini koruma ile ilgili bilgileri de artar.

Uygun oyuncaklar: Kuklalar, çiftlik ve çay setleri gibi toplu oyun setleri, tırmanma yapıları, minyatür fırınlar, oyuncak telefonlar, basit tahta oyunları, üç tekerlekli bisikletler, kutular, bebekler ve yumuşak oyuncak hayvanlar, su oyunu oyuncakları, puzzlelar, toplar, basit müzik aletleri vb.

4-6 yaş Zeka Oyuncakları

Bu dönemde çocuklar okul öncesi grup oyunlarında, sosyal beceriler ve iş birliğini öğrenirler. Fiziksel koordinasyonları gelişir ve çizim ve yazı yazmanın temelleri bu dönemde atılır.

Uygun oyuncaklar:  Kaskla birlikte bisikletler ve dört tekerlekli bisikletler gibi her çeşit taşıma araçları, posta kutuları, kaykaylar, yaratıcı materyaller, çizim materyalleri, kitaplar ve plaklar, stencil, puzzle, toplar, çizgi kahramanların oyuncakları, bebek giysileri, ev eşyaları, bebek evleri, karakter oyuncakları, basit inşa oyuncakları vb.

6-9 yaş Zeka Oyuncakları

Çocuklar başkalarıyla geçinmeyi ve yetişkinlerin sporları, oyunları ve kariyerleri hakkında şeyler öğrenirler. Bu dönemde çocuklar, entelektüel ve sosyal ilgilerini geliştirirler ve güçlü arkadaşlıklar ve zevkler oluştururlar.

Uygun oyuncaklar: Tahta oyunları, misketler, jacks oyunu, kuklalar, bebek aletleri ve aksesuarları, alet takımı ,yapı oyuncakları, karmaşık puzzlelar, zıplama ipleri, her türden sanat malzemeleri, paten ve buz pateni vb.

9-12 yaş Zeka Oyuncakları

Bu yaş grubundakiler takım oyunlarına aktif olarak katılı ve sanat ve bilimsel alanlardaki detaylı projelerle nasıl başa çıkacağını öğrenir. İlgi alanlarına öncelik vermeyi öğrenirler ve hobi seçmeye daha çok vakit ayırırlar. Ayrıca, video oyunları ve bilgisayarları kullanmaya başlarlar.

Uygun oyuncaklar: Kaykaylar, bilim kitleri, alet takımı, test edilmiş ve onaylanmış elektrikli oyuncaklar, elektrikli trenler, inşa setleri, kostümler, daha büyük bisikletler, malzeme kutuları (prop boxes), kuklalar, moda ve meslek bebekleri, bebek evi ve mobilyaları, müzik aletleri, belirli ilgi alanlarına yönelik kitaplar, gerçek aletlerle marangoz tezgahı vb.

Çocukların birbirinden farklı olduğunu ve bireysel karakteristik özelliklerinin ve ilgilerinin olduğunu hatırlamak önemlidir. Çocuğunuzun gelişiminin farklı aşamalarındaki belirli ilgi alanlarını ve becerilerini, yalnızca oyunlarını gözeterek ve katılarak bilebilirsiniz.

Çocuklarınız için aradığınız zeka geliştirici ve yaratıcılıklarını destekleyici ürün ve oyuncakları bulabileceğiniz www.ustunzekalilar.com kredi kartınızı güvenle kullanabileceğiniz bir alt yapıya sahiptir ve güvenli alışveriş imkanı sunar. Sitede zeka geliştiren oyuncakların yanı sıra dikkat geliştirici oyunlar, eğitici oyunlar, el becerilerini geliştirebilecekleri ürünler, fiziksel gelişim oyuncakları, puzzle çeşitleri bulunuyor. Sitede ayrıca yaratıcılığı ve zeka gelişimini destekleyen kitapların olduğu bir kategori de var. Eğlenceli sanat etkinliklerinin bulunduğu kategoride birbirinden güzel ürünler de yer alıyor. Bir diğer kategori olan bilimsel kitler ve materyaller bölümü de çocuklarınız için inceleyebileceğiniz ürünler içeriyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023