Tüp Bebekte Transfer Sonrası Tutunma Kanaması

Tüp Bebekte Transfer Sonrası Tutunma Kanaması

Tüp Bebekte Transfer Sonrası Tutunma Kanaması
Tüp Bebekte Transfer Sonrası Tutunma Kanaması Harun Baskan
Bu içerik 983 kez okundu.
Reklam

 

Tüp bebek tedavisinde vücuda farklı hormonlar verildiği gibi tedavi sırasında ve sonrasında çeşitli sorunlar yaşanabilmektedir. En sık görülen sorunlar arasında tüp bebek transferi sonrasında tutunma kanamalarıdır. Yapılan son araştırmalarda tüp bebek tedavisinde tutunma kanasının görülme oranı yüzde 40’tır. Genelde bu tip kanamalar için tıp alanında luteal faz kanaması tanımlaması kullanılır. Kanama sıklıkla görülse de bu her tedavinin başarısız sonuçlandığının işareti değildir. Bu kanamanın nedeni ve etkisi doktor kontrolü sonrasında belirlenebilir. Bu nedenle tutunma kanaması yaşayan kişilerin mutlaka doktor kontrolüne gitmesi gerekir.

Tutunma Kanaması Yaşandığında Ne Yapılmalı?

Tutunma kanaması yaşandığında genellikle çiftler endişelenerek üzülür. Bu tür durumlarda en sık yapılan hata ise ilaç kullanımının bırakılması, tedavinin sona erdirilmesi ve doktor kontrolünün geciktirilmesidir. Fakat bu tür durumlarda hemen doktor kontrolüne gidilmesi ve kontrolün yaptırılması gerekir. Ancak bu kontrol sonrasında tedavinin bırakılması ya da mevcut kanamaya göre tedavinin farklı şekilde sürdürülmesi mümkün olabilir.

Tutunma kanaması yaşandığında düşük ihtimali vardır. Fakat tüp bebek tedavilerinde kanama olsa da gebeliğin devam edebilmesi de mümkündür. Bu nedenle de kontrol oldukça önemlidir.

Tüp bebek tedavisinde düşüğün önlenmesi ve tutunma kanamasının olmaması adına ilaçlar kullanılır. İlaçların kullanılmaması halinde de kanama görülebildiğinden dolayı doktor tarafından verilen ilaçların, uygun bir şekilde kullanılması gerekir. Progesteron ve estradiol hormonları salgılamaya yarayan ilaçlar bu dönemlerde yoğun olarak kullanılır.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023