İdrar Kaçırma Tedavisi

İdrar Kaçırma Tedavisi

İdrar Kaçırma Tedavisi
İdrar Kaçırma Tedavisi Harun Baskan
Bu içerik 802 kez okundu.
Reklam

Kadınların yarısında görülen idrar kaçırma problemleri, her yaşta görülebilir. Bu durumu çoğu kişi hekimlere ya da başka birilerine söyleyemez.

Bu durumun en önemli nedenleri arasında idrar yolları enfeksiyonu, sidik torbasının sarkması,  alt karın bölgesinde yapılan ameliyatlar ve doğum gibi birçok neden idrar kaçırma sorununu tetikler. Özellikle idrar kaçırma sorunu öksürük ve hapşırma gibi sorunlar çok kronik bir hal aldığında tetiklenir.

Aslında yarım saat içinde bu sorunun giderilmesi mümkün olur ve idrar kaçırma tedavisi başarılı bir şekilde sonuçlanır. Normal doğumun yapılması idrar torbasının sarkmasına neden olabileceği gibi risk her zaman daha fazla yükselmektedir.

İdrar kaçırma sorunu utanılacak bir şey değildir. Kolay bir şekilde tedavi edileceği için sorunun ortadan kaldırılması da oldukça basittir.

İdrar Kaçırma Tedavisi Nasıl Olur?

 

İdrar kaçırma durumunun tespit edilmesi için öncelikle muayene yapılır. Daha sonra ise idrar torbasının nasıl boşaldığı konusunda testler yapılır. Bu testler:

  • Stres testi
  • Boya testi
  • Ürodinami
  • Sistoskopi  testleridir.

 

Hangisi seçilecekse ona göre kaçırılan idrar not edilir ve sorunun tespiti yapılır. Eğer bir idrar yolu enfeksiyonu varsa, bunun tedavi edilmesi için birçok yöntem kullanılır. Tek kullanımlık ilaçlar ya da antibiyotik tedavisi için kullanılacak olan ilaçlar reçete edilir.

İlaç tedavisine cevap vermeyen vakalarda idrar kaçırma tedavisi olarak kullanılabilecek olan tek yöntem cerrahi müdahaledir. Bu ameliyat öncesi bazen lazer ile tedavi de tercih edilir. Lazer tedavisi kalıcı bir etki yaratmadığında cerrahi müdahale ile başarılı bir şekilde operasyon uygulanır.

 

İdrar Kaçırma Tedavisi Nasıl Belirlenir?

 

İdrar kaçırma tedavisi için öncelikle idrar kaçırma tipleri belirlenir. İdrar kaçırmanın birçok nedeni olabilir. Bu nedenleri sırlamak gerekirse:

  • Stres, üretra kaslarının zayıf olması nedeniyle görülen idrar kaçırma türüdür ve genç yaştaki kadınlarda çok sık görülür.
  • Sıkışma, bu durum oldukça aktif bir idrar torbasını işaret eder ve çok ani bir çiş isteği duyulur. Bu istek sonrasında ise tuvalete yetişilse bile idrar kaçırılır.
  • Karma ise hem stres hem de sıkışma tipi idrar kaçırma çeşitlerinin bir arada bulunması anlamına gelir.
  • Taşma ise işeme sırasında tam olarak boşalmayan idrar torbasının içinde kalan idrarın hareket sırasında taşmasıyla oluşur.
  • Fonksiyonel olarak 5 farklı tipte görülen idrar kaçırma her kişide farklı şekilde görülebilir.

 

 

 Öncelikle tespit edilen idrar kaçırma tipi belirlenir, daha sonra da idrar kaçırma tedavisi uygulanır ve sorun çözülür.

 

Kaynak: http://www.idrarkacirma.net

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023