Başarısızlık Sizi Teşvik Ediyor mu?

Başarısızlık Sizi Teşvik Ediyor mu?

Başarısızlık Sizi Teşvik Ediyor mu?
Başarısızlık Sizi Teşvik Ediyor mu? Harun Baskan
Bu içerik 1504 kez okundu.
Reklam

Bu, yanıt arayışının bile pek çok kişiyi memmun etmeyeceği gerçekten ilginç bir sorudur. Yine de, yatırımcının başkalaşım sürecini tamamlayabilmesi ve başarısızlık dönemini geride bırakabilmesi açısından önem taşımaktadır. Başarısızlık konusunda ne düşündüğünüzü anlayabilirseniz, sizi devam etmeye iten faktörleri daha rahat idrak edebilirsiniz.

 

Sürekli Başarısızlık

 

Başarısızlıklar sürekli bir hale geldikleri durumlarda, insanların cesaretini kırmaya başlarlar. Bazı insanlar, kaybetmenin bu piyasada işlem yapmanın bir parçası olduğunu ve aslında kayıplardan önemli dersler çıkarılabileceğini bilmelerine rağmen, sadece ardışık birkaç kayıp yaşamaları halinde bile pes etme yoluna gitmektedir. Eğer uzun kayıplar motivasyonunu köreltiyor ve isteğinizi azaltıyorsa, kendinize bir ilham kaynağı bulmalısınız. Yatırımcıların kendi tecrübelerini anlatan veya ipuçları veren kitaplar okuyabilirsiniz. Güçlü ve zayıf yanlarınızı yeniden gözden geçirebilir ve stratejinizi masaya yatırabilirsiniz. Başarısızlıkların her yanınızı kapladığı durumlarda sizi ayakta tutacak eserlerden yardım alabilirsiniz. Bazı insanlar, kaybetmenin veya kaybetme olasılığının kendileri için en büyük motivasyon olduğubu ifade etmiştir.

 

Başarısızlığın Sağladığı Motivasyon

 

Aslına bakarsanız, işi biraz daha ileri götürüp başarısızlığın insanlar üzerinde bir kamçı etkisi meydana getirdiğini iddia edeceğim. Bu piyasada işlem yapmanın güzelliği, kendi çabalarınızın emeğini almanızdır ve zaman içerisinde gözlediğiniz aksilikler sizi zinde tutmaktadır. Kazanç ve kayıp olasılığını kendi lehinize çevirmek sizin elinizde olsa da garanti olan hiç bir şey yoktur. İşlem yaparken bu gerçeğin tamamen bilincinde olmamız, başarısızlıkların bize bir motivasyon temin ettiğinin kanıtıdır. Risk ve bilinmezlik faktörleri zararsız düzeylerde olduklarında bize güç temin edebilir.

 

İşlemlerinizin ilk birkaç ayında para kaybetmenizin faydalı olduğunu ifade edebilirim. Başarıya erişmek için birkaç yıl geçmesi gerekebilir ve bu gerçeğin farkında olmanıza rağmen çabalamaya devam etmeniz sizin kararlılığınızı ortaya koyacaktır. Bu zorluklara rağmen yolundan ayrılmayan, eğitimini güçlendirmeye devam eden, disiplinini koruyan ve motivasyonunu yüksek tutan bir yatırımcı bir şekilde başarıyı yakalayacaktır. Bu süreç içerisinde yaşadığınız başarısızlıklardan da gerekli dersleri çıkarmalasınız. Hangi piyasa koşullarında hangi davranışlarda bulunmamanız gerektiğinin farkına varmanız sizi diğerlerinden bir adım öteye çıkaracaktır zira bir hatayı ikinci kere tekrar edenler bu piyasada fazla uzun kalamamaktadır. Piyasada edindiğiniz tecrübe sizin yeni başarılara imza atmanıza katkıda bulunacaktır.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023