ISO 27001 BAŞ DENETÇİ EĞİTİMİ

ISO 27001 BAŞ DENETÇİ EĞİTİMİ

 ISO 27001 BAŞ DENETÇİ EĞİTİMİ
 ISO 27001 BAŞ DENETÇİ EĞİTİMİ Harun Baskan
Bu içerik 923 kez okundu.
Reklam

Globalleşme sürecinde kurumsallaşma, tüm kurumlar için en önemli hedef olarak görülür. Hedef kitleye ulaşmada kullanılan yol ve yöntemler kurumsallaşmanın bir yönünü temsil eder. Diğer bir yönü ise, tüketici ve iştiraklerin kişisel verilerinin korunması temsil eder. Bir kurum, pazarlamasını yaptığı ürün ya da hizmetin hedef kitlesine ulaştıktan sonra, bu kişilerin bilgilerini koruma altına almak zorundadır.

ISO 27001, Bilgi güvenliği yönetim sistemi  (BGYS) olarak bilinen bir sertifikasyon sistemidir. Sistemin en öncelikli hedefi, veri analizi ve depolaması yaparak, risk yönetimini gerçekleştirmektir. Risk yönetimini doğru ve yerinde yapabilmek için, Baş denetçi olmak gerekir. Baş tetkikçi olarak da bilinen Baş Denetçiler, ISO 27001 Baş Denetçi Eğitimi almaktadır. Bu eğitim, en az lise mezunu kimselerce başvurulan ve bu alanda kabiliyetli kişilerden oluşan bir kurstur. Kursun sonunda, hak kazanan kişi ya da kişiler Baş Denetçi olarak ISO 27001 Danışmanlık hizmeti verir. Danışmanlık hizmeti verebileceği alanlar ise, kurumun veri depolaması, kişisel veri güvenliği gibi alanlardır. Bu alanlarda, plan ve proje yapma, otomasyon sistemlerini ve teknolojisini kullanma, belgelendirme gibi yeterliliklere sahip olmalıdır.

Baş Denetçiler, kurumun iç denetimini yapar. Bilgi güvenliğini sağlamak üzere eğitim gören bu kişiler, BGYS’ye hakim bilgi yeterliliğindedir. Böylece, risk faktörlerine karşı çözüm yolunu hızlı ve doğru bir şekilde hayata geçirerek, kurumun kurumsallaşmasına gelecek lekenin önüne geçebildiği gibi, kişilerin kişisel bilgilerini de korumuş olur.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023